14 november 2019: Dag van de Franse Taal.

Al dansend Frans leren op de basisschool…hoe leuk is dat?!

Op donderdag 14 november 2019 vierden honderden scholen in Nederland weer een Frans feestje ter gelegenheid van de 6e Dag van de Franse Taal. Muziek, film, dans, stokbrood en croissants…alles stond in het teken van de Franse taal en cultuur.

Primeur in 2019: ook een basisschool doet mee met de landelijke Dag van de Franse Taal. Bekijk de foto’s!

Het Platform Vroeg Frans vroeg de Joppeschool uit Joppe (bij Deventer) om mee te doen met de Dag van de Franse Taal. Op deze basisschool krijgen de kinderen van groep 8 al jaren een cursus Frans ter voorbereiding op de middelbare school…waar een kleine school groot in kan zijn! De directie en leerkrachten van de Joppeschool reageerden gelijk enthousiast. De school werd versierd en de gymzaal omgetoverd tot danslokaal, waar Kiki van Sally Dansgezelschap voor alle groepen een superleuke workshop ‘Dansje Taal’ verzorgde. De hele school ademde de Franse sfeer: slingers, Franse vlag, croissants….echt feest!

Bekijk ook het filmpje dat Omroep Gelderland maakte van de Dag van de Franse Taal!

Ook meedoen met de Dag van de Franse Taal in 2020?

Op de 2e donderdag van november in 2020 is het weer Dag van de Franse Taal. Doet jouw basisschool dan ook mee? Leuk! De Franse Juf heeft samen met het Platform Vroeg Frans en de Ronde Tafel Frans veel ideeën bedacht voor activiteiten. Één daarvan is de workshop ‘Dansje Taal’ van Dansgezelschap Sally uit Maastricht. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer – vaak gratis – leuke activiteiten voor kinderen die je kunt organiseren. Laat je inspireren!

Meer feestelijke lesideeën voor de Dag van de Franse Taal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *