Sfeerimpressie Dag van de Franse Taal 2019.

Op donderdag 14 november 2019 vierden honderden scholen in Nederland weer een Frans feestje ter gelegenheid van de 6e Dag van de Franse Taal. Muziek, film, dans, stokbrood en croissants…alles stond in het teken van de Franse taal en cultuur. Een primeur dit jaar was dat er ook een basisschool meedeed aan het evenement: de Joppeschool in Joppe (bij Deventer). Bekijk de foto’s en video van deze geslaagde dag!

Bekijk ook het filmpje dat Omroep Gelderland maakte van de Dag van de Franse Taal!

Samen met het Platform Vroeg Frans, organiseerde de Joppeschool workshops ‘Dansje Taal’. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 leerden deze dag al dansend Franse woorden en zinnen. De workshops werden gegeven door Kiki van het enthousiaste dansgezelschap Sally uit Maastricht. De Alliance Française uit Deventer ondersteunde deze activiteit met een donatie. De foto’s en video spreken boekdelen: dit was een superleuke dag!

Hier vind je meer feestelijke Franse lesideeën!

Ook geïnteresseerd om een Franse activiteit te vieren op school of om volgend jaar mee te doen met de Dag van de Franse Taal (2e donderdag van november)? Bij dansgezelschap Sally kun je de workshop ‘Dansje Taal’ boeken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke Franse activiteiten die je kunt organiseren. Laat je inspireren! In samenwerking met de organisator van de Dag van de Franse Taal – la Table Ronde pour le Français – en het Platform Vroeg Frans, presenteert De Franse Juf een aantal lesideeën. De ideeën zijn makkelijk uit te voeren en het materiaal is (meestal) gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *