21 maart 2020: Café & Croissant in Apeldoorn.

Kom netwerken met andere docenten Frans in het PO, met koffie en croissants!

Ook dit voorjaar organiseert het Platform Vroeg Frans weer een gratis netwerkbijeenkomst voor docenten Frans op de basisschool op: zaterdag 21 maart van 10:00 – 11:30 uur. Deze keer zullen we bij elkaar komen in Apeldoorn. Net als tijdens onze vorige bijeenkomsten in Utrecht en Amsterdam gaan we weer kennis en ervaringen uitwisselen over Franse les aan kinderen. Je gaat naar huis met veel nieuwe ideeën, die je gelijk toe kunt passen in jouw les. Meld je aan!

Thema van deze bijeenkomst: de beste Franse spelletjes voor in de klas . Energizers, kennismakingsspelletjes, spellen om woorden, grammatica of spreekvaardigheid te oefenen..we zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Welke spellen gebruik jij in de klas om de taalvaardigheid van je leerlingen te verbeteren? Hoe pak jij dit aan? En welke positieve leereffecten hebben deze spellen op jouw leerlingen? Sandra en Olga – de organisatoren van deze bijeenkomst – zullen ook een aantal leuke, gratis spellen laten zien én ervaren. Kom je kennis en ervaring delen!

Reacties van deelnemers aan Café & Croissant in Utrecht en Amsterdam:

Jacqueline: “Erg leuk om in contact te komen met anderen die zich richten op ‘Vroeg Frans’: ervaringen delen, leren van elkaar, elkaar inspireren.”

Alaine: “Een super motiverende en inspirerende ochtend. Net het duwtje in de juiste richting gekregen om de stap richting PO te zetten!”

Régine: “Quelle magnifique matinée! Les professeurs ont pu échanger des idées et du matériel pédagogique dans une atmosphère décontractée.{…} ”

Jeanette: “Voor de Alliance Française Roosendaal was ik blij met het lesmateriaal voor basisschoolkinderen en de contacten met de aanwezigen. Het was een motiverende en inspirerende bijeenkomst; zéker de moeite waard!”

Meld je aan voor deze gratis bijeenkomst van 21 maart 2020 bij: Platformvroegfrans@gmail.com (coördinator Sandra van Die ) en vermeld naam, woonplaats en de naam van de basisschool waar je Frans geeft. Voor iedereen die zich vóór 20 maart aanmeldt, is er gratis koffie met croissant.

TIP! Kun je niet op 21 maart? De volgende inspiratie-bijeenkomst ‘Café & Croissant Junior’is op 6 juni 2020 in Maastricht met als thema: samenwerken met een basisschool in het buitenland. Je kunt je al aanmelden via Platformvroegfrans@gmail.com

1 reactie op “21 maart 2020: Café & Croissant in Apeldoorn.

  1. Het was wederom een zeer inspirerende ochtend zaterdag 25 januari jl.

    In de nieuwsbrief van het Platform Vroeg Frans is een mooi résumé ”gouden tips hoe binnen te komen bij een basisschool” opgenomen. Een aanrader om nog eens na te lezen.

    Lijkt mij top als van iedere bijeenkomst van café & croissant junior naast het fotoverslag (hoe leuk!) ook schriftelijk verslag wordt gedaan. Zo kunnen we de ervaringen nog breder delen.

    21 maart ben ik er zeker weer bij in Apeldoorn. Ik verheug mij er nu al op.

    Jacqueline van Oosterom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *