5 september 2020: Café & Croissant Apeldoorn.

Kom netwerken met andere docenten Frans in het PO, met koffie en croissants!

Op zaterdag 5 september van 10.00 – 11.30 uur organiseert het Platform Vroeg Frans weer een gratis netwerkbijeenkomst voor docenten Frans op de basisschool. Deze keer zullen we bij elkaar komen in een café in Apeldoorn (als het weer het toelaat buiten op het terras). Net als tijdens onze vorige bijeenkomsten gaan we weer kennis en ervaringen uitwisselen over Franse les aan kinderen. Je gaat naar huis met nieuwe ideeën, die je gelijk toe kunt passen in jouw les. Meld je aan! We houden de RIVM-richtlijnen in acht.

Thema van deze bijeenkomst: de beste Franse spelletjes voor in de klas . Energizers, kennismakingsspelletjes, spellen om woorden, grammatica of spreekvaardigheid te oefenen..we zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Welke spellen gebruik jij in de klas om de taalvaardigheid van je leerlingen te verbeteren? Hoe pak jij dit aan? En welke positieve leereffecten hebben deze spellen op jouw leerlingen? Sandra en Olga – de organisatoren van deze bijeenkomst – zullen ook een aantal leuke, gratis spellen laten zien én ervaren. Kom je kennis en ervaring delen!

Reacties van deelnemers aan vorige Café & Croissant-bijeenkomsten:

Alaine: “Een super motiverende en inspirerende ochtend. Net het duwtje in de juiste richting gekregen om de stap richting PO te zetten!”

Jacqueline: “Erg leuk om in contact te komen met anderen die zich richten op ‘Vroeg Frans’: ervaringen delen, leren van elkaar, elkaar inspireren.”

Karen: “Dank je wel voor de concrete voorbeelden en de focus op uitwisseling van goede praktijken”.

Régine: “Quelle magnifique matinée! Les professeurs ont pu échanger des idées et du matériel pédagogique dans une atmosphère décontractée.{…} ”

Jeanette: “Voor de Alliance Française Roosendaal was ik blij met het lesmateriaal voor basisschoolkinderen en de contacten met de aanwezigen. Het was een motiverende en inspirerende bijeenkomst; zéker de moeite waard!”

Aanmelden.

Meld je alvast aan voor deze gratis bijeenkomst bij Sandra van Die (coördinator): platformvroegfrans@gmail.com (Sandra van Die, coördinator).

1 reactie op “5 september 2020: Café & Croissant Apeldoorn.

  1. Het was wederom een zeer inspirerende ochtend zaterdag 25 januari jl.

    In de nieuwsbrief van het Platform Vroeg Frans is een mooi résumé ”gouden tips hoe binnen te komen bij een basisschool” opgenomen. Een aanrader om nog eens na te lezen.

    Lijkt mij top als van iedere bijeenkomst van café & croissant junior naast het fotoverslag (hoe leuk!) ook schriftelijk verslag wordt gedaan. Zo kunnen we de ervaringen nog breder delen.

    21 maart ben ik er zeker weer bij in Apeldoorn. Ik verheug mij er nu al op.

    Jacqueline van Oosterom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *