28 september: studiedag docenten Vroeg Frans.

Op 28 september vindt de eerste studiedag Vroeg Frans plaats in Den Haag. Het doel van deze dag is docenten Frans op de basisschool – een heel diverse groep mensen – met elkaar in contact te brengen om kennis en inspiratie te delen. De Franse Juf is van de partij!

De studiedag wordt georganiseerd door het kersverse Platform Vroeg Frans (onderdeel van De Levende Talen). Het ochtendprogramma bevat 3 onderdelen:

  • Een workshop ‘Hoe maak je een lessenserie Frans voor de basisschool?”, verzorgd door De Franse Juf (Juf Olga van deze site ;-)). Allerlei Franse ludieke werkvormen voor kinderen van 4-12 jaar zullen de revue passeren.
  • Een presentatie over het Franse examen voor kinderen Delf Prim door Blandine Barthet van de Alliance Française Den Haag;
  • Een presentatie over ‘l’École des loisirs‘- eenvoudige, toegankelijke Franse kinderboeken – door Karim Houali van het Institut Français.

Het middagprogramma wordt ingevuld door Florence Servais, opleider van TV5Monde. Zij zal een workshop verzorgen over het gebruik van lesmateriaal van www.tivi5mondeplus.com: de educatieve website van TV5monde voor kinderen met Franstalige filmpjes. Ook hier veel praktische tips, die docenten gelijk de volgende week in hun  lessen op de basisschool kunnen toepassen.

Deze studiedag wordt kosteloos  aangeboden door het Institut Français des Pays-Bas, in samenwerking met de Délégation Générale Wallonie Bruxelles, de Alliance Française en de sectie Frans van de Vereniging Levende talen.

Binnenkort vind je een beschrijving van deze studiedag Vroeg Frans op dit blog (de inschrijving is inmiddels gesloten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *