28 september: studiedag docenten Vroeg Frans.

Geef je Franse les op een Nederlandse basisschool? Of ben je van plan komend schooljaar Franse les te gaan geven aan 4-12 jarigen? Kom dan naar de gratis studiedag Vroeg Frans in Den Haag op 28 september.  Aanmelden is mogelijk tot en met 28 augustus 2019.

Het ochtendprogramma zal worden verzorgd door De Franse Juf / Juf Olga (vakleerkracht Frans op basisschool IKC De Piramide in Zoetermeer) en Juf Sandra van Die (verantwoordelijk voor Français Précoce binnen het sectiebestuur Frans van de Vereniging Levende Talen).  Onderwerpen:

  • basiskennis m.b.t. de verwerving van een vreemde taal bij jonge kinderen.
  • het opzetten van een Franse lessenserie voor het basisonderwijs.
  • Franse lesmethodes voor kinderen van 4-12 jaar.
  • ludieke werkvormen voor 4-12 jarigen.

Het middagprogramma wordt ingevuld door Florence Servais, opleider van TV5Monde. Zij zal een workshop verzorgen over het gebruik van lesmateriaal van www.tivi5mondeplus.com: de educatieve website van TV5monde voor kinderen met Franstalige filmpjes. Ook hier krijg je veel praktische tips, die je gelijk in je lessen op de basisschool kunt toepassen.

Deze studiedag wordt kosteloos  aangeboden door het Institut Français des Pays-Bas, in samenwerking met de Délégation Générale Wallonie Bruxelles, de Alliance Française en de sectie Frans van de Vereniging Levende talen.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze studiedag? Wil je kennis en ervaringen delen met anderen die ook Franse les geven op een basisschool?

Meld je aan vóór eind augustus: platformvroegfrans@gmail.com t.a.v Sandra van Die.

(Vermeld je naam en mailadres en de naam van de basisschool waar je Franse les geeft).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *