6 juni 2020: Café & Croissant online meeting.

Deze Café & Croissant-bijeenkomst zal online plaatsvinden via Zoom. Thema: Digitaal uitwisselen met een basisschool in het buitenland. Meld je aan!

Onze Café & Croissant bijeenkomst vindt deze keer online plaats. Doe ook mee!

De laatste netwerkbijeenkomst Café & Croissant Junior van schooljaar 2019-2020 vindt plaats op zaterdag 6 juni van 11:00 – 12:00 uur. Het thema van deze korte netwerkbijeenkomst van ons Platform Vroeg frans is Digitaal uitwisselen met een basisschool in het buitenland. Vanwege het Coronavirus zal deze bijeenkomst online plaatsvinden en dus niet in Maastricht, zoals eerder gepland. Desalniettemin hopen we weer veel enthousiaste docenten te ontmoeten – zeker ook uit Limburg – die Franse les geven op een basisschool! Meld je alvast aan! Deelname is gratis.

Thema van deze bijeenkomst: uitwisselen met school in het buitenland. We zullen aandacht besteden aan – gratis – digitale uitwisselingsprogramma’s, zoals eTwinning.

Programma

Juf Olga van De Franse Juf zal vertellen over haar praktijkervaring met eTwinning. Samen met haar groep 7/8 van een basisschool in Zoetermeer deed ze afgelopen jaar mee met een project, waarbij haar leerlingen kennis maakten met leeftijdgenootjes die ook Frans leren op basisscholen in o.a. Spanje en België. Tibby van Dijk van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, zal aanwezig zijn om algemene vragen te beantwoorden van docenten die interesse hebben deel te nemen aan een Franstalige eTwinning-uitwisseling met hun klas. Nuffic begeleidt docenten bij het opzetten van een digitaal uitwisselingsproject o.a. via gratis webinars en een helpdesk.

We horen ook graag jullie ervaringen: docenten die al aan uitwisselingspgrogramma’s – fysiek of digitaal – hebben meegedaan met een basisschool in Franssprekend België of in Frankrijk. Wil je alleen luisteren en inspiratie opdoen? Ook dan ben je welkom.

Aanmelden

Meld je aan voor deze gratis online netwerkbijeenkomst van 6 juni 2020 bij: Platformvroegfrans@gmail.com (coördinator Sandra van Die ) en vermeld naam, woonplaats en de naam van de basisschool waar je Frans geeft. Noteer ook alvast de datum van onze volgende studiedag in je agenda. Die staat voorlopig gepland voor 26 september 2020 = Studiedag Vroeg Frans.

TIP! Lees Olga’s ervaringen met eTwinning: online uitwisselen met een basisschoolklas in het buitenland.