Categorie archief: Nieuws

Preview: 5 kant-en-klare lessen voor de basisschool

Leer groeten en jezelf voorstellen in het Frans. Illustraties Jacomien de Bruijne

Vanaf  medio oktober vind je hier 5 kant-en-klare Franse lessen voor de basisschool (groep 7/8). Deze gratis cursus is met veel plezier samengesteld door De Franse Juf samen met Juf Sandra van Die van Franszelfsprekend.nl. Illustratrice Jacomien de Bruijne maakte er mooie tekeningen bij. Waarom?  Omdat het feest is!

Op 8 november 2018 is het namelijk voor de vijfde keer Dag van de Franse Taal: honderden scholen in Nederland staan die dag in het teken van de Franse taal en cultuur. Ook basisscholen kunnen meedoen. Doet jouw school ook mee dit jaar?!

Je leert ook tellen tot 10 in het Frans!

 

Zo werkt het:

Vraag je eigen meester of juf om op 8 november een lesje Frans te geven in jouw klas. Het is makkelijk! Je kan kiezen uit 5 uitgewerkte lessen: lesplannen met werkbladen, waarbij je o.a. leert groeten, jezelf voorstellen en tellen tot 10. 

In het lesplan voor de meester of juf staat stap-voor-stap hoe de Franse les gaat. In het bijbehorende werkblad voor de leerling vind je  leuke, eenvoudige oefeningen, muziek, filmpjes en woordenlijsten met uitspraak. Jouw meester of juf hoeft dus maar een heel klein beetje Frans te spreken om deze lessen te kunnen geven!  

Het is heel eenvoudig! C’est simple comme bonjour! Dus doe mee!

 

De cursus is vanaf medio oktober 2018 te downloaden

via Franszelfsprekend, de Dag van de Franse Taal èn deze site van De Franse Juf

Frans op de basisschool anno 2018

Steeds meer kinderen in Nederland leren Frans op de basisschool.

Nederland telt ruim 50 basisscholen met Franse les, blijkt uit onderzoek van Nuffic Kenniscentrum Buurtalen 2018. Wat zijn het voor scholen en vooral: hoe pakken zij de lessen aan en waar vinden ze geschikt lesmateriaal voor kinderen van 6-12 jaar? Lees verder Frans op de basisschool anno 2018