Franse lesmethodes basisschool: groep 1-2

ERK-niveau: geen (alleen wennen aan de taal via onderdompeling).

Leeftijd: 4-6 jaar.

Als je Franse les wilt geven aan kinderen op de basisschool, wil je natuurlijk wel een goede methode gebruiken. Alleen…hoe vind je die? En waar kun je deze Franse boeken kopen? Ik heb een groot aantal Franse methodes voor kinderen bekeken, vooral voor midden- en bovenbouw van de basisschool. Voor de allerkleinsten ben ik nog bezig een overzicht te maken. Hierbij alvast een tip..meer lesmethodes volgen. Dus houd deze site in de gaten 🙂

Les petits loustics

Les petits Loustics is een vrolijke, kleurige methode om de allerkleinsten te laten wennen aan de Franse taal: sensibilisation de la langue. Alle zintuigen worden aangesproken: kinderen gaan zingen, knutselen, kijken naar goocheltrucs en veel spelen…alles in de Franse taal. De methode is gemaakt door Hugues Denisot en zijn team: docenten met veel ervaring in het geven van Franse les aan kinderen. En dat kun je zien!

TIP! GRATIS THEMASESSIE VOOR DOCENTEN

Op zaterdag 29 mei 2021 (van 10-11.30 uur) organiseert het Platform Vroeg Frans een themasessie over Frans voor peuters & kleuters. Juist de allerkleinsten hebben het grootste gemak – én de minste schroom – om Frans te leren. We delen kennis en ervaringen over de leukste lesideeën en je krijgt tips over de nieuwste methoden voor les tout-petits. Meld je aan (ook als je niet eerder Frans hebt gegeven aan jonge kinderen).

Bestelinformatie:

Je kunt de lesmethode in Nederland bestellen, bijvoorbeeld via een van deze boekhandels: ISBN: 978-2-01-625276-5 (tekstboek met CD) en 978-2-01-625277-2 (werkboek).