Online zomercursussen voor docenten Frans

Tip voor docenten Frans: wil je deze zomer een nascholingscursus volgen, bijvoorbeeld om je te specialiseren in Franse les voor kinderen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Het Institut Français des Pays-Bas stelt tien beurzen beschikbaar voor de online modules van BELC Été 2021. Het aanbod geldt voor docenten Frans in het primair én voortgezet onderwijs. Aanmelden kan tot 9 juni 2021. Lees meer over de modules en over de aanmeldprocedure.

Modules naar keuze

Institut Français des Pays-Bas – het Franse instituut voor taal en cultuur in Nederland – draagt graag bij aan een goed scholingsaanbod voor docenten Frans. Zeker ook op het gebied van Franse les aan kinderen (français précoce). Daarom heeft men besloten tien beurzen beschikbaar te stellen. De beurzen kunnen gebruikt worden voor de bij- en nascholingsmodules die France Éducation International organiseert onder de naam BELC numérique. De zomersessie van BELC 2021 vindt plaats in de maand juli. Er is keuze uit een groot aantal modules. Iedere module omvat 15 uur online les.

Évaluer les apprentissages en présence, à distance ou en comodal (15h)
Intégrer le numérique dans les pratiques de classes (15h)
Inverser la classe de FLE avec le numérique (15h)
Organiser un cours de FLE à partir d’un manuel (15h)
Sélectionner et animer des activités de phonétique (15h)
Animer des activités orales en classe de FLE pour un cours en ligne (15h)
Animer des activités motivantes pour favoriser l’acquisition d’outils langagiers et/ou de savoirs disciplinaires (DNL) (15h)
Enseigner le français aux enfants avec TiVi5MONDE (15h)
Enseigner le FLE aux enfants et jeunes adolescents 6-11 ans (15h)
Enseigner le FLE aux adolescents 12-17 ans (15h)
Concevoir un cours à distance en mode hybride avec des outils gratuits (15h)

Bekijk de volledige omschrijvingen via

BELC 2021.

Meer informatie en aanmelden (tot 9 juni): Institut Français des Pays-Bas. Contactpersoon: Jean-François Rochard, Attaché de coopération linguistique et éducative, mail: jf.rochard@institutfrancais.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *