Agenda Café & Croissant-inspiratiesessies 2023

Kennis uitwisselen over Franse les aan kinderen met koffie en croissant.

Ben je docent Frans op de basisschool of in de brugklas? En wil je kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s? Doe mee met de themasessies van Platform Vroeg Frans: de professionele leergemeenschap voor docenten die Franse les geven aan kinderen, opgericht door De Franse Juf in samenwerking met de sectie Frans van Vereniging Levende Talen. Iedere 6 weken bespreken we een thema mbt vroeg vreemdetalenonderwijs Frans. De sessies – afwisselend fysiek en online – duren maximaal anderhalf uur. De sessies worden ook aangekondigd in de maandelijkse nieuwsbrief ‘Franszelfsprekend’.

25 Maart: Bewegend Frans leren met muziek

Geannuleerd

Doe inspiratie op over werkvormen met muziek bij het leren van Frans. Foto’s: DeFranseJuf.

Op zaterdag 25 maart 2023 (van 10:30 – 12:00) organiseert Platform Vroeg Frans in samenwerking met EMRLingua een Café & Croissant-bijeenkomst, LIVE in Maastricht. Het thema is: bewegend Frans leren met muziek, gericht op basisschool en brugklas. Tijdens deze bijeenkomst zullen ervaringsdeskundigen hun good practices met ons delen. Je krijgt tips over werkvormen en Franse muziek voor kinderen die je kunt gebruiken. Laat je inspireren en ontmoet collega’s die ook Franse les geven aan kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar (docenten Frans in het PO en brugklas VO). Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar ervaringen en tips van deelnemers. Wij trakteren op koffie en croissants.

Deze bijeenkomst is helaas geannuleerd. Je kunt je wel aanmelden voor onze bijeenkomst van 13 mei (hieronder).

13 Mei LIVE: Starten met Frans op de basisschool

Franse les geven in het PO of bij de BSO. Hoe pak je het aan? Foto: IStock.

Op zaterdag 13 mei 2023 (van 10:30 – 12:00) organiseren wij een Café & Croissant Junior-bijeenkomst LIVE in Utrecht. We zullen praktische tips geven aan docenten die op zoek zijn naar een basisschool of BSO-organisatie om succesvol Franse les aan te bieden. Hoe selecteer je een school of BSO? Hoe presenteer je jezelf? Waar vind je geschikt Frans lesmateriaal voor kinderen van 4-12 jaar? En welk uurtarief is redelijk om te vragen? Wij delen onze ervaringen en zijn ook heel benieuwd naar jullie ervaringen. Geïnteresseerd? Schrijf de datum in je agenda en meld je alvast aan via het formulier hieronder. Het aantal plaatsen is beperkt.

MELD JE GRATIS AAN:

Een mooie gelegenheid om collega’s te spreken die ook Frans geven op de basisschool of in de brugklas!

Bekijk reacties van deelnemers over eerdere sessies!

Blijf op de hoogte:

DeFranseJuf.nl: onafhankelijk blog over Frans leren op een speelse manier.