Agenda 2022: Café & Croissant themasessies

Kennis uitwisselen over Franse les aan kinderen met koffie en croissant. Iedere 6 weken, afwisselend fysiek en online.

Ben je docent Frans op de basisschool of in de brugklas? En wil je kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s? Doe mee met de themasessies van Platform Vroeg Frans: de professionele leergemeenschap voor docenten die Franse les geven aan kinderen, opgericht door De Franse Juf in samenwerking met de sectie Frans van Vereniging Levende Talen. Iedere 6 weken bespreken we een ander thema op het gebied van vroeg vreemdetalenonderwijs Frans. De sessies – afwisselend fysiek en online – duren maximaal anderhalf uur. Bekijk onze agenda en meld je alvast aan (deelname = gratis).

Agenda 2022 (tweede helft)

September: Franstalig Afrika in de klas !

“Hoe haal je de culturen van Franstalig Afrika de klas in? Met verhalen, recepten, muziek en dans!”

Op zaterdag 24 september (van 10:00 – 11:00 uur, online) organiseren we een inspiratiesessie over Franstalige landen in Afrika (zoals Marokko, Senegal en Congo). Een mooi onderwerp om je leerlingen kennis te laten maken met de culturen van dit sterk groeiende werelddeel. Niet toevallig hebben we voor dit onderwerp gekozen, want het is het thema van de Dag van de Franse Taal in 2022. We gaan jullie ideeën aan de hand doen voor Afrikaanse Franstalige muziek, liedjes en verhalen inclusief speelse werkvormen. Ook aansprekende Afrikaanse films en Afrikaanse recepten komen aan bod. Deze activiteiten passen ook goed bij het nieuwe PO-doel Wereldburgerschap. Dus ben je benieuwd naar origineel Franstalig lesmateriaal voor kinderen van 4-12 jaar? Meld je aan!

Thema-sessie november: datum volgt na de vakantie.

OVER ONS

De Café & Croissant themasessies worden begeleid door Olga Buters, Sandra van Die en Merel Hollander. Alle drie hebben wij meerjarige ervaring met het geven van Franse les aan kinderen: Olga en Merel in het primair onderwijs en Sandra in het voortgezet onderwijs. Via Platform Vroeg Frans streven wij ernaar docenten met elkaar in contact te brengen: zowel voor PO-leerkrachten als docenten in de brugklas. À bientôt!

Bekijk reacties van deelnemers over eerdere sessies!