Gratis Frans lespakket (met werkbladen)

5 werkbladen met handleiding voor de leerkracht in dit leuke lespakket.

ERK-niveau: A1 (beginner)

Activiteit: spreek- en luistervaardigheid

Leeftijd: 10-14 jaar (eind basisschool en brugklas)

De Franse Juf maakte samen met Juf Sandra een gratis lespakket Frans voor de basisschool (en brugklas): 5 vrolijke lessen vol muziek, filmpjes en spelletjes ter ere van de 5e Dag van de Franse Taal. Lees verder en download de werkbladen en lesplannen (PDF’s). 

 

Zó werkt het lespakket:

In het lesplan voor de meester of juf staat stap-voor-stap hoe de Franse les gaat. In het bijbehorende lesmateriaal voor de leerling (werkbladen) vind je  leuke, eenvoudige oefeningen, muziek, filmpjes en woordenlijsten met uitspraak. De meester of juf hoeft dus maar een beetje Frans te spreken om de lessen te kunnen geven

 

Activiteiten:

Het lespakket Frans bestaat uit leuke activerende werkvormen. Tijdens de lessen ga je Franse muziek luisteren, zingen, filmpjes kijken, spelletjes doen (galgje, woordzoeker, levend memory, rollenspel) en gesprekjes voeren. Je nieuwe kennis gelijk toepassen dus!

Musique / Muziek
Vidéos / Filmpjes

 

Jeux / Spelletjes
Dialogues / Gesprekjes

 

Downloads:

Het hele pakket bestaat uit vijf kant-en-klare lessen (lesplannen en werkbladen).  

Iedere les duurt 30 à 45 minuten. Je kunt de lessen los of als serie doen. Het leukste is als dat op of rond de Dag van de Franse taal is (8 november 2018), maar dat hoeft niet. 

Download hieronder de werkbladen en lesplannen (PDF’s):

Rollenspel spelen ‘Bij de Franse bakker’. Illustratie: J. de Bruijne.

Over de makers

Deze cursus is gemaakt door Juf Olga (De Franse Juf) samen met Juf Sandra van Die van de Vereniging Levende Talen (Franszelfsprekend). Beiden zetten zich in voor de promotie van ‘Vroeg Frans’. Illustrator Jacomien de Bruijne maakte er mooie tekeningen bij.

3 thoughts on “Gratis Frans lespakket (met werkbladen)

 1. Dit voorziet in een behoefte; mijn behoefte. Weliswaar ben ik de 60 gepasseerd, maar voor mij een heerlijke opfrisser. . . . Ik was al heel,lang op zoek naar zo’n cursus en nu is die er. . . . .dank

 2. Bonjour mesdames,
  Ik heb de eerste les gebruikt al eerste les van mijn serie lessen op de Montini-basisschool in Baarn.
  Het werkte superleuk. De lesinstructie is helder en duidelijk en je kunt er makkelijk een lesje van 45 minuten mee vullen. De kinderen waren enthousiast en ook het idee om filmpjes te maken van de begroetingen vonden ze leuk. Ik kan ze helaas niet opsturen vanwege privacy.
  Erg leuk initiatief.
  Ik werk graag mee aan het vervolg!
  Bonne chance!
  Jacqueline van Oosterom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *