Contact

De Franse Juf / Juf Olga

Mail: info@defransejuf.nl

Dit blog is niet meer actief sinds 2023. Voor informatie over Franse les voor kinderen verwijs ik je naar Platform Vroeg Frans, Merel Hollander: platformvroegfrans@gmail.com

Bonjour & Au revoir !

Na bijna 10 jaar met veel plezier Franse les aan kinderen geven en speels lesmateriaal maken, is het tijd voor iets nieuws. In 2023 heb ik de overstap gemaakt naar een ander onderwerp dat ik koester: natuureducatie en illustratie. Het lesmateriaal op deze site – dat ik grotendeels zelf heb gemaakt – kun je blijven gebruiken, maar wordt niet meer aangevuld.

Gelukkig blijft Platform Vroeg Frans wel bestaan: de leergemeenschap voor docenten die Franse les geven aan kinderen van 4-12 jaar. Mijn oud-collega Merel Hollander verzorgt nu de nieuwsbrieven vol tips over leuk lesmateriaal en activiteiten en blijft studiedagen en Café & Croissant-bijeenkomsten organiseren. Ook mijn mede-oprichtster Sandra van Die draagt nog regelmatig bij aan het Platform. Neem dus gerust contact met hen op!

Tenslotte wil ik iedereen bedanken met wie ik de afgelopen 10 jaar heb samengewerkt: speciaal mijn lieve collega’s van Vereniging Levende Talen, basisschool IKC De Piramide Zoetermeer en andere basisscholen waar ik les heb gegeven. En ook – vooral – aan mijn leerlingen en trouwe lezers van dit blog:

Un grand merci !

Olga Buters / De Franse Juf

21 reacties op “Contact

 1. Bij ons op school in Delft heeft de Franse juf als naschoolse activiteit Franse lessen gegeven aan leerlingen uit de bovenbouw.
  Erg gevarieerde, leuke en zinvolle lessen!

 2. Wat een mooie website! De sprookjes in vele talen zijn interessant voor de gezinnen van de VoorleesExpress. En je website geef ik zeker door als tip aan anderen.

 3. Beste Franse juf,

  Ik heb jouw site al meerdere keren bezocht. Soms gebruik ik de tips die ik terug vind letterlijk of laat ik me inspireren door jouw creatieve en fijne aanzetten. Het motiveert niet alleen mezelf, maar ook mijn leerlingen! Mocht ik ooit publiceerwaardig materiaal hebben dan laat ik het zeker weten 🙂
  In ieder geval alvast een hele dikke merci!

 4. Hoi hoi heel erg bedankt voor de frans opdrachtjes ik ben erg vooruit gegaan merci!!!!!✊

 5. Kijk eens op TV5Monde…veel leuke programma’s, vaak met Nederlandse ondertiteling. Verder is er nog Tivi5monde (kinderzender), maar daar is geen ondertiteling voor zover ik weet.

 6. Beste Olga,

  Een leuke site om Frans te leren. Weet jij of er Franstalige kinderprogramma’s die die ook zijn ondertiteld?

  groet, Gerard

 7. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 8. Heel handig ik heb er veel van geleerd en je leert het wel erg snel dus Merci aurevoir

 9. Hey wij hebben veel aan deze site thnx voor het frans aan ons leren

 10. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 11. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 12. Wat een leuke site, hartelijk dank! Deze bewaar ik! Constance Moet (leraar Frans in opleiding)

 13. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

 14. Een levendige , leuke en leerzame site !
  Ik geef hem door en zal er op doorgaan.
  Michiel Lagaaij

Reacties zijn gesloten.