Over de Franse Juf

De Franse Juf

“Leerlingen helpen ontdekken dat Frans leren leuk is …dat wil ik bereiken met mijn lessen en dit blog!”

Welkom bij De Franse Juf: het onafhankelijke blog over Frans leren voor kinderen! Ik studeerde Communicatie en Frans en ben beëdigd als vertaler. Sinds 2014 ben ik gastdocent op basisscholen – met name in Plusklassen – en geef ik spelenderwijs Frans. 

Ik vind het belangrijk te laten zien dat de wereld groter is dan de Engelstalige landen. Daarom leren de kinderen tijdens mijn lessen niet alleen de basis van de Franse taal, maar gaan we ook ‘snuffelen’ aan de culturen van Frankrijk en andere Franstalige landen: denk aan omgangsvormen, kunst, muziek en eten en drinken. De lessen passen dus goed binnen het thema wereldburgerschap en bij het kerndoel Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Mijn lesmateriaal en leertips deel ik via dit blog. Ik hoop zo ook jou te inspireren! En ben je docent en geïnteresseerd in Franse les aan kinderen? Doe dan eens mee met de inspiratiesessies van onze professionele leergemeenschap (Platform Vroeg Frans), die ik samen met collega’s uit PO én VO heb opgezet. Onze agenda vind je hier. 

À bientôt! De Franse Juf (Juf Olga), Nootdorp (tussen Delft en Den Haag).

Heb je vragen over Franse les aan kinderen? Ben je geïnteresseerd in samenwerking? Ik hoor het graag!

Mail of laat een reactie achter via het formulier onderaan deze pagina.

18 reacties op “Over de Franse Juf

 1. Beste Franse juf,

  Ik heb jouw site al meerdere keren bezocht. Soms gebruik ik de tips die ik terug vind letterlijk of laat ik me inspireren door jouw creatieve en fijne aanzetten. Het motiveert niet alleen mezelf, maar ook mijn leerlingen! Mocht ik ooit publiceerwaardig materiaal hebben dan laat ik het zeker weten 🙂
  In ieder geval alvast een hele dikke merci!

 2. Hoi hoi heel erg bedankt voor de frans opdrachtjes ik ben erg vooruit gegaan merci!!!!!✊

 3. Kijk eens op TV5Monde…veel leuke programma’s, vaak met Nederlandse ondertiteling. Verder is er nog Tivi5monde (kinderzender), maar daar is geen ondertiteling voor zover ik weet.

 4. Beste Olga,

  Een leuke site om Frans te leren. Weet jij of er Franstalige kinderprogramma’s die die ook zijn ondertiteld?

  groet, Gerard

 5. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 6. Heel handig ik heb er veel van geleerd en je leert het wel erg snel dus Merci aurevoir

 7. Hey wij hebben veel aan deze site thnx voor het frans aan ons leren

 8. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 9. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 10. Wat een leuke site, hartelijk dank! Deze bewaar ik! Constance Moet (leraar Frans in opleiding)

 11. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

 12. Een levendige , leuke en leerzame site !
  Ik geef hem door en zal er op doorgaan.
  Michiel Lagaaij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.