Contact

Welkom bij De Franse Juf

Mail: info@defransejuf.nl

Mijn naam is Olga. Ik ben Franse juf, onafhankelijk blogger en maker van lesmateriaal. Ik ben afgestudeerd in de studierichtingen communicatie en Frans en beëdigd als vertaler. Mijn opleidingen vulde ik aan met modules “Frans onderwijzen als vreemde taal” in Nederland en in Frankrijk, met als specialisatie français précoce (Franse les aan kinderen).

Sinds 2014 geef ik Franse les aan kinderen op basisscholen, met name in Plusklassen in Zoetermeer, Nootdorp en Delft. Dit alles op kleine schaal. Het lesmateriaal dat ik maak, deel ik op deze site: uitlegvideo’s, luisteroefeningen, spellen, grammaticatips en meer. Je kunt het gratis gebruiken. Zo hoop ik ook jou te inspireren en te helpen met Frans leren!

En ben jij docent en wil je meer weten over Franse les aan kinderen? Sluit je dan aan bij ons Platform Vroeg Frans, een samenwerkingsverband tussen mijn blog en het sectiebestuur Frans van vereniging Levende Talen. We komen regelmatig samen met docenten Frans uit VO en PO – mét koffie en croissants – om kennis en ervaringen te delen over onze lessen en ons te blijven ontwikkelen. Bienvenue!

Bon apprentissage & amusez-vous bien!

De Franse Juf (Olga)

close

Blijf op de hoogte:

DeFranseJuf.nl: onafhankelijk blog over Frans leren op een speelse manier.

19 reacties op “Contact

 1. Beste Franse juf,

  Ik heb jouw site al meerdere keren bezocht. Soms gebruik ik de tips die ik terug vind letterlijk of laat ik me inspireren door jouw creatieve en fijne aanzetten. Het motiveert niet alleen mezelf, maar ook mijn leerlingen! Mocht ik ooit publiceerwaardig materiaal hebben dan laat ik het zeker weten 🙂
  In ieder geval alvast een hele dikke merci!

 2. Hoi hoi heel erg bedankt voor de frans opdrachtjes ik ben erg vooruit gegaan merci!!!!!✊

 3. Kijk eens op TV5Monde…veel leuke programma’s, vaak met Nederlandse ondertiteling. Verder is er nog Tivi5monde (kinderzender), maar daar is geen ondertiteling voor zover ik weet.

 4. Beste Olga,

  Een leuke site om Frans te leren. Weet jij of er Franstalige kinderprogramma’s die die ook zijn ondertiteld?

  groet, Gerard

 5. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 6. Heel handig ik heb er veel van geleerd en je leert het wel erg snel dus Merci aurevoir

 7. Hey wij hebben veel aan deze site thnx voor het frans aan ons leren

 8. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 9. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 10. Wat een leuke site, hartelijk dank! Deze bewaar ik! Constance Moet (leraar Frans in opleiding)

 11. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

 12. Een levendige , leuke en leerzame site !
  Ik geef hem door en zal er op doorgaan.
  Michiel Lagaaij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *