Over de Franse Juf

De Franse Juf

Welkom bij De Franse Juf: het onafhankelijke blog over Frans leren voor kinderen! Mijn naam is Olga en ik ben vakleerkracht Frans op de basisschool en blogger. Daarnaast ben ik mede-oprichter van het Platform Vroeg Frans, dat docenten Frans uit het primair en secundair onderwijs samenbrengt om kennis en inspiratie te delen.

Ik studeerde Communicatie en Frans in Utrecht en ben beëdigd als vertaalster Frans. Mijn werkervaring deed ik op in Frankrijk en in Nederland, o.a. bij Tijdschrift En Route, het Ministerie van Economische Zaken (EVD, tegenwoordig RVO), de Nederlands-Franse Kamer van Koophandel en als vertaalster/tekstschrijver bij mijn eigen vertaalbureau. Toch kwam ik erachter dat mijn hart uiteindelijk bij lesgeven ligt.

Nu geef ik Franse les op de basisschool en bijles Frans in Nootdorp en Ypenburg. Om dit goed te kunnen doen,  heb ik extra modules pedagogiek en didactiek gevolgd aan de lerarenopleiding in Nederland en in Frankrijk. Daarbij heb ik me toegelegd op kinderen met speciale leerbehoeften, zoals hoogbegaafdheid en dyslexie. Vanwege de coronacrisis vinden de lessen in 2020 online plaats.

Op deze site deel ik Frans lesmateriaal en leertips. Ik hoop ook jou een stapje verder te helpen en te inspireren. Heb je zelf tips, vragen of suggesties? Ik hoor het graag!

“Leerlingen helpen ontdekken dat Frans leren leuk is …dat wil ik bereiken met mijn lessen en deze site!”

Au revoir!

De Franse Juf (Juf Olga), Nootdorp, tussen Delft en Den Haag.

Mail: info@defransejuf.nl

13 reacties op “Over de Franse Juf

 1. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 2. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 3. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 4. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *