Contact

De Franse Juf / Juf Olga

Mail: info@defransejuf.nl

Bonjour & Au revoir !

Op deze site vind je Frans lesmateriaal voor beginners: van uitlegvideo’s tot luisteroefeningen en van werkbladen tot spellen en Franse muziek.

Het betreft speelse oefeningen om de Franse basiswoordenschat en grammatica te leren die nodig zijn om kleine gesprekken te kunnen voeren, zoals leren groeten, tellen, jezelf voorstellen, praten over het weer, klokkijken en een broodje bestellen.

Veel van het materiaal heb ik zelf gemaakt voor de Franse lessen die ik van 2014-2023 heb gegeven, met name in het basisonderwijs (hoogbegaafdenonderwijs en Frans als BSO-activiteit). Het materiaal is ook geschikt voor onderbouw VO, MBO en zelfs voor volwassenen die Frans willen leren op een speelse manier. Zo hoop ik ook jou te inspireren.

Amusez-vous bien !

Olga Buters / De Franse Juf

21 reacties op “Contact

 1. Bij ons op school in Delft heeft de Franse juf als naschoolse activiteit Franse lessen gegeven aan leerlingen uit de bovenbouw.
  Erg gevarieerde, leuke en zinvolle lessen!

 2. Wat een mooie website! De sprookjes in vele talen zijn interessant voor de gezinnen van de VoorleesExpress. En je website geef ik zeker door als tip aan anderen.

 3. Beste Franse juf,

  Ik heb jouw site al meerdere keren bezocht. Soms gebruik ik de tips die ik terug vind letterlijk of laat ik me inspireren door jouw creatieve en fijne aanzetten. Het motiveert niet alleen mezelf, maar ook mijn leerlingen! Mocht ik ooit publiceerwaardig materiaal hebben dan laat ik het zeker weten 🙂
  In ieder geval alvast een hele dikke merci!

 4. Hoi hoi heel erg bedankt voor de frans opdrachtjes ik ben erg vooruit gegaan merci!!!!!✊

 5. Kijk eens op TV5Monde…veel leuke programma’s, vaak met Nederlandse ondertiteling. Verder is er nog Tivi5monde (kinderzender), maar daar is geen ondertiteling voor zover ik weet.

 6. Beste Olga,

  Een leuke site om Frans te leren. Weet jij of er Franstalige kinderprogramma’s die die ook zijn ondertiteld?

  groet, Gerard

 7. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 8. Heel handig ik heb er veel van geleerd en je leert het wel erg snel dus Merci aurevoir

 9. Hey wij hebben veel aan deze site thnx voor het frans aan ons leren

 10. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 11. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 12. Wat een leuke site, hartelijk dank! Deze bewaar ik! Constance Moet (leraar Frans in opleiding)

 13. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

 14. Een levendige , leuke en leerzame site !
  Ik geef hem door en zal er op doorgaan.
  Michiel Lagaaij

Reacties zijn gesloten.