Over de Franse Juf

De Franse Juf

Welkom bij De Franse Juf: het onafhankelijke blog over Frans leren voor kinderen!

Ik studeerde Communicatie en Frans in Utrecht en ben beëdigd als vertaalster Frans. Mijn ervaring deed ik op in Frankrijk en Nederland. Aanvankelijk in andere vakgebieden, o.a. als redacteur bij Tijdschrift En Route, vertaler bij mijn eigen tekstbureau en informatiemanager / eindredacteur bij het Ministerie van Economische Zaken (EVD).

Toch kwam ik erachter dat mijn hart uiteindelijk bij lesgeven ligt. Ik begon op kleine schaal Franse les te geven aan kinderen: spelenderwijs en met veel muziek. Eerst op de basisschool van mijn eigen kinderen, later in de Plusklassen van een school in Zoetermeer. Ik doe dit inmiddels alweer heel wat jaren en nog steeds met veel plezier. Om dit goed te blijven doen, volg ik regelmatig modules didactiek, gericht op français précoce.

Het lesmateriaal dat ik verzamel en zelf maak voor mijn lessen, deel ik via dit blog. Ik hoop ook jou een stapje verder te helpen en te inspireren. À bientôt!

“Leerlingen helpen ontdekken dat Frans leren leuk is …dat wil ik bereiken met mijn lessen en deze site!”

Au revoir!

Juf Olga (De Franse Juf)

Mail: info@defransejuf.nl

18 reacties op “Over de Franse Juf

 1. Beste Franse juf,

  Ik heb jouw site al meerdere keren bezocht. Soms gebruik ik de tips die ik terug vind letterlijk of laat ik me inspireren door jouw creatieve en fijne aanzetten. Het motiveert niet alleen mezelf, maar ook mijn leerlingen! Mocht ik ooit publiceerwaardig materiaal hebben dan laat ik het zeker weten 🙂
  In ieder geval alvast een hele dikke merci!

 2. Beste Olga,

  Een leuke site om Frans te leren. Weet jij of er Franstalige kinderprogramma’s die die ook zijn ondertiteld?

  groet, Gerard

  1. Kijk eens op TV5Monde…veel leuke programma’s, vaak met Nederlandse ondertiteling. Verder is er nog Tivi5monde (kinderzender), maar daar is geen ondertiteling voor zover ik weet.

 3. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 4. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 5. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 6. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *