Contact

De Franse Juf (Olga)

Mail: info@defransejuf.nl

Bonjour & Bienvenue!

Welkom bij De Franse Juf: het onafhankelijke blog over spelenderwijs Frans leren. Ik stel me graag aan je voor: mijn naam is Olga. Ik studeerde communicatie en Frans (beëdigd vertaler) in Utrecht en heb mijn opleidingen aangevuld met modules op het gebied van Frans onderwijzen als vreemde taal (Français Langue Étrangère) in Nederland en Frankrijk.

De afgelopen 8 jaar heb ik Franse lessen gegeven in Plusklassen van basisscholen, vooral IKC De Piramide in Zoetermeer, en aan individuele leerlingen uit PO en VO. Daarnaast heb ik met collega’s Platform Vroeg Frans opgezet – onderdeel Levende Talen – een professionele leergemeenschap voor docenten die Franse les geven aan kinderen.

Het lesmateriaal dat ik maak, deel ik op deze site en via YouTube en TikTok: uitlegvideo’s, luisteroefeningen, spellen, grammaticatips, ludieke oefeningen en meer. Je kunt het gratis gebruiken. Zo hoop ik ook jou te inspireren en te helpen met Frans leren.

Bon apprentissage!

De Franse Juf (Olga)

19 reacties op “Contact

 1. Beste Franse juf,

  Ik heb jouw site al meerdere keren bezocht. Soms gebruik ik de tips die ik terug vind letterlijk of laat ik me inspireren door jouw creatieve en fijne aanzetten. Het motiveert niet alleen mezelf, maar ook mijn leerlingen! Mocht ik ooit publiceerwaardig materiaal hebben dan laat ik het zeker weten 🙂
  In ieder geval alvast een hele dikke merci!

 2. Hoi hoi heel erg bedankt voor de frans opdrachtjes ik ben erg vooruit gegaan merci!!!!!✊

 3. Kijk eens op TV5Monde…veel leuke programma’s, vaak met Nederlandse ondertiteling. Verder is er nog Tivi5monde (kinderzender), maar daar is geen ondertiteling voor zover ik weet.

 4. Beste Olga,

  Een leuke site om Frans te leren. Weet jij of er Franstalige kinderprogramma’s die die ook zijn ondertiteld?

  groet, Gerard

 5. Beste juf Olga,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar de 2000 meest gebruikte woorden in het Frans. Op de ERK website kan ik niets vinden. Weet u waar ik daarvoor terecht kan?

  Dank u wel!

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Bakker

 6. Heel handig ik heb er veel van geleerd en je leert het wel erg snel dus Merci aurevoir

 7. Hey wij hebben veel aan deze site thnx voor het frans aan ons leren

 8. Wij hebben op onze school een projectweek over landen, onze klas heeft het land Frankrijk gekozen. We hebben veel gehad aan je website, dank je wel!

 9. wat een super goede site!! Precies wat we nodig hebben. Hartelijk dank voor de moeite om dit in elkaar te steken. Ik kwam in een zoektocht naar Franse spelletjes op deze site uit, maar ik ga hem zeker doorgeven aan mijn collega-thuisonderwijzers.

 10. Wat een leuke site, hartelijk dank! Deze bewaar ik! Constance Moet (leraar Frans in opleiding)

 11. wat leuk!! Precies wat ik zoek omdat ik zelf weinig tijd heb om dit soort dingen te verzamelen:)! Bedankt!!! Ga zo door!!

 12. Een levendige , leuke en leerzame site !
  Ik geef hem door en zal er op doorgaan.
  Michiel Lagaaij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.