Themasessie: De leukste Franse kinderseries

Themasessies Café & Croissant van De Franse Juf & Platform Vroeg Frans. Iedere 6 weken online én live in een café met koffie en croissants. In april 2022 is het thema: de leukste Franstalige kinderseries (en films) voor in de les.

Op zaterdag 9 april ONLINE (van 10:00 – 11:00 uur) staat onze Café & Croissant Junior themasessie in het teken van  Franse series (en kinderfilms). Deze kun je goed gebruiken als lesmateriaal, ook voor kinderen. Zelfs als er geen Nederlandse ondertiteling bij is. 

Door leerlingen naar Franse series te laten kijken, dompel je hen als het ware onder in een Frans taalbad: dat is heel goed voor het verbeteren van de luistervaardigheid, het uitbreiden van de woordenschat en het vergroten van kennis van de Franse cultuur.

Welke Franstalige series zijn geschikt voor kinderen van 4-14 jaar? Hoe help je kinderen de inhoud van een Franstalige serie te begrijpen (zeker als er snel Frans gesproken wordt)? En welke passende opdrachten kun je geven? We zullen voorbeelden laten zien en vragen deelnemers ook vooral hun eigen ideeën en ervaringen in te brengen.

Meld je aanDeelname = gratis. 

Aanmelden

Kennis en inspiratie delen over Franse les voor kinderen