Docenten delen hun leukste Franse lesideeën

Platform Vroeg Frans organiseert iedere 6 weken thema-sessies voor docenten die Franse les geven aan kinderen (op de basisschool en in de brugklas). Iedere sessie heeft een ander thema: Franse muziek, kinderboeken, spellen en meer. De gedeelde kennis en ervaringen leggen we vast in een padlet (virtueel prikbord) of artikel. Lees mee en laat je inspireren!

De leukste Franse lesideeën met muziek

Foto: licensie IStock/Getty Images

Op zaterdag 29 januari 2021 organiseerden wij een online thema-sessie over Franse muziek in de klas. Hoe gebruik je muziek in de les? Welke werkvormen pas je toe? En wat zijn de favoriete nummers van jouw leerlingen? Met een kleine, enthousiaste groep docenten hadden we een inspirerende uitwisseling van lesideeën. Bekijk de Franse lesideeën met muziek op het virtuele prikbord (Padlet).

De leukste Franse kinderboeken

Op 7 november 2020 hadden we een online thema-sessie met als thema: Franse kinderboeken, speciaal voor beginners (ERK-niveau A1/A2). Superleuk om te zien welke titels er uitgewisseld werden door de docenten. Bekijk het virtuele prikbord met ideeën voor eenvoudige Franse kinderboeken.

De leukste Franse spellen in de klas

Op 5 september 2020 ontmoetten een kleine groep enthousiaste docenten elkaar op een terras in Apeldoorn. Platform Vroeg Frans trakteerde op koffie en croissants. Onderwerp van deze sessie: wat is jouw favoriete spel in de Franse les? Bekijk de 5 leukste Franse speltips voor kinderen van 5 docenten.

Tip!

Bekijk de agenda met onze komende thema-sessies en webinars voor docenten. Iedere 6 weken delen we kennis en ervaringen over Franse les aan kinderen, met steeds een ander thema. Doe ook een keer mee!