Wie zijn wij? Over Platform Vroeg Frans.

Oui, je parle français! Ja, ik spreek Frans! © Copyright: Platform Vroeg Frans.

Om docenten Frans uit het primair én voortgezet onderwijs met elkaar in contact te brengen, hebben wij in juni 2019 Platform Vroeg Frans opgericht. Daar blijkt vraag naar! Inmiddels telt ons Platform meer dan 120 leden, die kennis en ervaringen met elkaar delen over Frans leren op een natuurlijke manier voor kinderen van 4-12 jaar.

Wij organiseren netwerkbijeenkomsten (Café & Croissant Junior) en studiedagen en geven 4 keer per jaar een nieuwsbrief uit met achtergrondinformatie, tips en interviews. Ook geven wij een gratis lespakket uit en bemiddelen wij als scholen op zoek zijn naar een vakleerkracht die ervaring heeft met Franse les aan kinderen in basisschoolleeftijd.

Het Platform Vroeg Frans valt onder Levende Talen (de vereniging van talendocenten in Nederland) en is een organisatie van enthousiaste vrijwilligers. Wij werken al samen met de Franse Ambassade/l’Institut Français, de Alliance Française des Pays-Bas, de Délégation Générale Wallonie-Bruxelles, de Nuffic en de Table Ronde pour le Français. Wij staan open voor ideeën en samenwerking met anderen die zich willen inzetten voor Vroeg Frans.

À bientôt / Tot gauw,

Olga (De Franse Juf) en Sandra (Sectiebestuur Frans Levende Talen).

Meer info over het Platform Vroeg Frans / La Plateforme du français précoce. Wil je meer weten over ons Platform? Heb je interesse met ons samen te werken? Zoek je een docent om Franse lessen te verzorgen op een basisschool? Mail ons: Platformvroegfrans@gmail.com (t.a.v. Sandra van Die, coördinator).

Foto-impressie van onze activiteiten:

Voorlichting.

Wij geven voorlichting over Franse les op de basisschool.

Netwerkbijeenkomsten.

We verzorgen netwerkbijeenkomsten “Café & Croissant Junior” voor docenten.

Studiedagen.

We organiseren 1 keer per jaar een studiedag over Vroeg Frans.

Dag van de Franse Taal.

We bedenken activiteiten voor basisscholen tgv de Dag van de Franse Taal.

Gratis lesmateriaal.

Wij geven een gratis lespakket uit voor Franse les in groep 7/8.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van ons Platform Vroeg Frans? Meld je aan voor onze nieuwsbrief via Platformvroegfrans@gmail.com of download de laatste nummers:

Wij zijn onderdeel van Levende Talen, de vereniging leraren in levende talen.
www.franszelfsprekend.nl/francais-precoce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *