Boekentip: Het nummer één telboek in het Frans

Leer tellen tot 1 in het Frans…en stiekem ook veel verder.

ERK-niveau: A1 (beginner).

Activiteit: tellen in het Frans.

Leeftijd: Vanaf 3-6 jaar.

Een geweldig prentenboek vol humor om te leren tellen in het Frans: Le livre à compter jusqu’à 1. En zeker niet verder! Lukt het jou om je aan de opdracht te houden…of tel je stiekem toch ook de andere, vrolijk getekende dingen en dieren (en leer je tellen tot 100)?

Leer tellen tot 1…

Combien y-a-t-il d’éléphants ici ? (Hoeveel olifanten zie je hier?)

Wil je op een leuke manier leren tellen in het Frans? Dan moet je dit prentenboek bekijken! Op iedere pagina staat één ding of dier afgebeeld dat je moet tellen. Bijvoorbeeld één appel (une pomme) of één olifant (un éléphant). Ondertussen zie je ook andere objecten of dieren – op iedere bladzijde ééntje meer, zie de plaatjes hieronder – maar daar gaat het zeker niet om 😉

En stiekem nog véél verder…

Combien de saucisses peux-tu voir ? (Hoeveel worstjes zie je?)
Combien de mouches nagent dans la soupe ? (Hoeveel vliegen zwemmen in de soep?)

Kun jij je aan de opdracht houden? En alleen één worstje (une saucisse) of één vlieg (une mouche) tellen? Of tel je stiekem ook die twee walvissen (deux baleines) en die drie kommen soep (trois bols de soupe)…én alle andere dingen en dieren die erbij komen? Echt een super leuk boek om samen te lezen en plezier te hebben.

Bestelinformatie

Le livre à compter jusqu’à 1 (et surtout pas plus loin). Auteur: Caspar Salmon met illustraties van Matt Hunt. ISBN: 978-2075166386. Het boek is overigens in veel meer talen beschikbaar. Ook in het Nederlands (Het nummer één telboek) en in het Engels (How to count to one).

TIP!

Meer tellen in het Frans? Bekijk ook mijn Franse tel- en getallenspelletjes!