Gratis eBook: Franse taalspelletjes voor kids

Wil je jouw leerlingen spelenderwijs laten kennismaken met de Franse taal en cultuur? Zoek je aansprekende, eenvoudige lesideeën voor het vak wereldoriëntatie? Dan is dit spellenboek echt iets voor jou: 15 kant-en-klare Franse spelideeën voor basisschool en brugklas, inclusief materiaal: galgje (le jeu du pendu), leenwoordenbingo, telspelletjes, letterlotto en veel muziek. Je kunt het eBook gratis downloaden.

15 spelideeën

Het spellenboek is gemaakt om leerkrachten in het primair onderwijs en in de brugklas te helpen een eenvoudige activiteit te organiseren op de Dag van de Franse Taal die iedere tweede donderdag van november plaatsvindt op honderden scholen in Nederland. Speel bijvoorbeeld galgje (le jeu du pendu), leenwoordenbingo, telspelletjes, Franse letterlotto en meer. Je hoeft zelf geen vloeiend Frans te spreken om de ideeën uit te kunnen voeren. De spellen zijn opgesplitst naar leeftijd (van 4 tot en met 14 jaar) en naar onderwerp (alfabet, tellen, woorden en muziek). Alle spellen zijn geschikt voor beginners.

Franse dag

De spelideeën zijn afkomstig uit mijn eigen lessenpraktijk en die van een aantal collega’s, die ook Franse les geven op een basisschool. Achterin het boekje vind je zelfs een draaiboek voor een hele Franse dag of een Frans spelparcours. Deze draaiboeken zijn afkomstig van leerkrachten Rik van de Waalse school in Rotterdam en Merel van Daltonschool Rijnsweerd Utrecht, die zo royaal waren hun materiaal te delen. Un grand merci!

Eén reactie op “Gratis eBook: Franse taalspelletjes voor kids

  1. Merci beaucoup pour le partage de ces idées interessantes et communicatives.

Reacties zijn gesloten.