Gratis eBook: Franse taalspelletjes voor kids

Wil je jouw leerlingen spelenderwijs laten kennismaken met de Franse taal en cultuur? Zoek je aansprekende, eenvoudige lesideeën voor het vak wereldoriëntatie? Dan is dit spellenboek echt iets voor jou: 15 kant-en-klare Franse spelideeën voor basisschool en brugklas, inclusief materiaal: galgje (le jeu du pendu), leenwoordenbingo, telspelletjes, letterlotto en veel muziek. Het boekje is gemaakt voor de Dag van de Franse Taal, maar je kunt het natuurlijk ook op andere momenten gebruiken. Vraag de link aan van het eBook!

15 spelideeën

Het spellenboek is gemaakt om leerkrachten in het primair onderwijs en in de brugklas te helpen een eenvoudige activiteit te organiseren op de Dag van de Franse Taal die iedere tweede donderdag van november plaatsvindt op honderden scholen in Nederland. Speel bijvoorbeeld galgje (le jeu du pendu), leenwoordenbingo, telspelletjes, Franse letterlotto en meer. Je hoeft zelf geen vloeiend Frans te spreken om de ideeën uit te kunnen voeren. De spellen zijn opgesplitst naar leeftijd (van 4 tot en met 14 jaar) en naar onderwerp (alfabet, tellen, woorden en muziek). Alle spellen zijn geschikt voor beginners.

Draaiboek

De spelideeën zijn afkomstig uit mijn eigen lessenpraktijk en die van een aantal collega’s, die ook Franse les geven op een basisschool. Achterin het boekje vind je zelfs een draaiboek voor een hele Franse dag of een Frans spelparcours. Deze draaiboeken zijn afkomstig van leerkrachten Rik van de Waalse school in Rotterdam en Merel van Daltonschool Rijnsweerd Utrecht, die zo royaal waren hun materiaal te delen.

Stuur mij het gratis Franse spellenboek!

Vraag het ideeënboekje aan: vol vrolijke, eenvoudig uit te voeren Franse lesactiviteiten voor basisschool en brugklas. Vul het formulier in en ik stuur je de link van het eBook toe.

1 reactie op “Gratis eBook: Franse taalspelletjes voor kids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *