Tip! Extra activiteiten over Kerst voor kinderen

Kadootje! Twee werkbladen over kerst (Foto: Pixabay / CSG Socks).

ERK-niveau: A1 (beginner)

Activiteit: lees- en schrijfvaardigheid

Leeftijd: 10-14 jaar (groep 7 t/m groep 8 en brugklas)

Speciaal voor de feestdagen heb ik een extra werkblad gemaakt bij mijn lespakket Frans voor kinderen. Je leert een Franse kerstkaart schrijven én een Frans kerstliedje. Vergeet niet ook het Kerstbingo-spel te spelen dat Juf Yvette Jacquot mij toestuurde (leerkracht Frans in groep 1 t/m 8 van Kind Centrum Wyck in Maastricht). Beide Franse werkbladen kun je hieronder gratis downloaden. Fijne feestdagen! Bonnes fêtes!

Werkblad Franse kerstbingo

Leer spelenderwijs Franse woorden met deze leuke ‘Bingo de Noël’

Juf Yvette (Kind Centrum Wyck, Maastricht): “Ik heb voor mijn leerlingen deze woordbingo gemaakt, speciaal voor ‘Noël’. Zo leren ze spelenderwijs woorden die met kerst te maken hebben. Het is een gezellige en leerzame afsluiting van het jaar. De kinderen vinden het ook leuk om thuis te spelen. De lezers van De Franse Juf vast ook!”

Werkblad Franse kerstkaart schrijven

Leer een Franse kerstkaart schrijven met dit werkblad voor beginners!

Juf Olga (IKC de Piramide, Zoetermeer): “Mijn leerlingen schrijven Franse kerstkaarten voor leeftijdgenootjes in het buitenland. We doen namelijk mee met een digitaal uitwisselingsproject: eTwinning. Dan is het superleuk als je de kaart ook écht in het Frans kan schrijven. Dat leren ze met dit werkblad (net als de maanden van het jaar én een leuk kerstliedje). Doe ook mee en download het werkblad hieronder (inclusief antwoordblad).”

JOYEUX NOËL ET BONNE ANNÉE!