Franse werkwoorden leren #1: tips per leerstijl

Kijk eens goed naar jouw leerstijl: op welke manier leer jij het best?

ERK-niveau: Vanaf A1 (beginners)

Activiteit: grammatica

Op een leukere manier de Franse werkwoorden leren dan met alleen maar rijtjes stampen? Dat kan! In dit blogbericht geef ik tips voor leerlingen in de brugklas en onderbouw vmbo, havo en vwo. Kies vooral een manier van oefenen die bij jou past, bijvoorbeeld met muziek, plaatjes of een wedstrijdje. Probeer deze leertips eens!

TIPS: FRANSE WERKWOORDEN OEFENEN

Kies de manier van oefenen die bij jouw leerstijl past!

 

 

 

 • Maak plaatjes (voor beelddenkers en dyslectici)

  Denk je meer in beelden? Maak je graag plaatjes van de lesstof? Kijk dan eens op de site ‘Ik leer in beelden’. Hier staat een originele manier beschreven om werkwoordvervoegingen te onthouden. Het principe is eenvoudig: teken een wolk met middenin het hele werkwoord. Schrijf daar omheen de vervoeging van het werkwoord. Door steeds op een vaste, herkenbare manier de vervoegingen te ordenen, ga je ze steeds makkelijker onthouden.

  Klik hier voor meer informatie over Franse werkwoorden leren met beelden. 

Zo kun je ook Franse werkwoorden leren (bron: Ikleerinbeelden.nl voor beelddenkers).

 

 • Leer met vraag- en antwoordzinnen (rollenspel)

  Gelijk toepassen wat je leert….vind je dat prettig? Probeer dan eens de Methode Taaltempo Frans. Het is een eenvoudig boekje, waarbij je via Franse vraag- en antwoordzinnen de werkwoorden gebruikt zoals in een gesprek. Veel natuurlijker dus dan alleen maar rijtjes stampen. Je kunt de oefeningen alleen doen, maar ook samen met iemand anders. Laat je overhoren of maak er een soort rollenspel van!

  Klik hier voor werkwoorden toepassen in vraag- en antwoordzinnen.

 

 • Doe een werkwoorden-wedstrijdje!

  Ben je een winner? Houd je van spelletjes? Doe dan het een werkwoorden-wedstrijdje! Er zijn verschillende websites waar je je kennis van Franse werkwoorden online kunt vergelijken met die van andere spelers. Hoe vaker je speelt, hoe beter je scores (en hoe beter je de leerstof ondertussen leert kennen ;-

  Klik  voor het werkwoordenspel Conjugojunior of voor de Verbuga-competitie.

 

 • Jouw manier?!?

  Misschien heb jij nog wel een andere manier waarop jij het best en het makkelijkst de Franse werkwoordvervoegingen leertLaat het me weten!

  Heb jij nog een tip om werkwoorden te leren? Plaats een reactie! 

3 reacties op “Franse werkwoorden leren #1: tips per leerstijl

 1. Bedankt voor de leuke speelse en nuttige tips die ik hier tegenkom. Ik zoek eigenlijk nog lijstjes van de werkwoorden om uit te printen en in de wc op te hangen, net zoals de tafels vroeger. Is daar hier ook ergens een bestandje van toevallig?

  1. Hoi Linda,
   Op deze site vind je diverse artikelen over Franse werkwoorden inclusief rijtjes met vervoegingen. Een lijst om uit te printen heb ik niet. In Frankrijk bestaan wel placemats en posters met vervoegingen van de meest gebruikte werkwoorden. Je vindt ze bij veel boekhandels en zelfs bij supermarkten. Idee voor een volgend bezoekje aan Frankrijk Groetjes, Juf Olga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *