Harry Potter lezen in eenvoudig Frans (A2)

Harry Potter in het Frans, deel 1.

ERK-niveau: vanaf A2 (beginners met ervaring).

Activiteit: leesvaardigheid.

Wist je dat Harry Potter ook in Frankrijk nog steeds populair is? De titels en de namen van de personages zijn in de Franse vertaling hier en daar veranderd, maar het verhaal is hetzelfde. Er bestaat zelfs een eenvoudige versie van boek 1, gemaakt door de Franse docente Adélaïde Tilly. Je kunt deze versie van Harry Potter à l’École des sorciers (Lecture Facile) gratis downloaden, inclusief oefeningen, óók voor dyslectische leerlingen.

Eenvoudige versie

De Franse docente Adélaïde Tilly van La P’tite École du FLE heeft prachtig werk verricht door een eenvoudige Franse versie te maken van boek 1: Harry Potter en de steen der wijzen. In het Frans heet dit deel Harry Potter à l’école des sorciers (letterlijk: Harry Potter op de tovenaarsschool). Ieder hoofdstuk bestaat uit zo’n 3 à 4 pagina’s in eenvoudig Frans (niveau A2), zodat ook kinderen die nog niet zo goed Frans begrijpen het kunnen lezen. Van ieder hoofdstuk is ook een uitwerking beschikbaar voor dyslectische leerlingen.

In de eenvoudige Franse vertaling beslaat ieder hoofdstuk zo’n 3 pagina’s.

Oefeningen

Bij ieder hoofdstuk van deze eenvoudige Franse versie horen oefeningen. Hiermee kun je je leesvaardigheid trainen. Bekijk de werkbladen en print ze uit (zie download onderaan).

Bij de eenvoudige versie horen ook leesvaardigheids-oefeningen.

Gratis download

Ga naar de site La P’tite École du FLE van Adélaïde Tilly om dit boek, inclusief oefeningen, gratis te downloaden. Enne…ben je blij met deze vertaling van Adélaïde? Dan kun je een klein bedrag geven om haar werk te steunen.

TIP!

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen? Mijn blogbericht: 10 tips om je leesvaardigheid te verbeteren.