Kinderboekenweek: Franse voorleestip.

ERK-niveau: A1/A2

Activiteit: leesvaardigheid / luistervaardigheid

Leeftijd: 4-10 jaar

Hoera! Het is weer Kinderboekenweek! Daarom lees ik mijn leerlingen deze week voor uit de Franse versie van “De wolf die van kleur wilde veranderen”. Een superleuk prentenboek uit de serie ‘Le Loup‘ (De Wolf) van Orianne Lallemand en Éléonore Thuillier. De boeken zijn heel geschikt om voor te lezen aan Nederlandse kinderen, vanwege de plaatjes, vele herhalingen en korte zinnen. Een aanrader!

Een prima verhaal voor Nederlandse kinderen op de basisschool die Frans leren. Leuk om te oefenen namen voor kleuren, dagen & dieren

Dit leuke prentenboek gaat over een wolf die niet tevreden is met zichzelf. Hij vindt zijn zwarte kleur maar saai. Daarom probeert hij iedere dag een andere kleur uit…op allerlei gekke manieren natuurlijk. Maar is dat wel zo’n succes? Aan het eind van het verhaal bedenkt de wolf dat zijn eigen kleur toch zo gek nog niet is.

Bestellen:

“Le loup qui voulait changer de couleur” (De wolf die van kleur wilde veranderen) van Orianne Lallemand en Éléonore Thuillier. Te bestellen bij Bol.com (ISBN: 9782733811832).

Tips!

2 reacties op “Kinderboekenweek: Franse voorleestip.

  1. Non, je ne connaîs pas encore les doudous. Je vais regarder. Merci pour l’astuce!

  2. connaissez-vous les “doudous” de ce loup très populaire chez nous?(en France)

Reacties zijn gesloten.