Kleine boekjes, GROTE helden.

Kleine boekjes over grote helden uit de Franse geschiedenis, zoals Jules Verne.

ERK-niveau: A1 (Beginner).

Activiteit: Leesvaardigheid.

Leeftijd: vanaf 12 jaar en (veel) ouder.

Zit je in de brugklas of onderbouw van de havo/vwo en wil je oefenen voor een leestoets? Is de Frans nog niet zo goed, maar wil je wel een interessant verhaal lezen? Kijk dan eens naar de leesboekjes uit de serie Mondes en VF.

Leuke leesboeken in eenvoudig Frans.

De kleine boekjes uit de serie Mondes en VF van uitgever Didier gaan over grote helden uit de Franse geschiedenis. Een aantal daarvan ken je vast wel, zoals ontdekkingsreiziger Jules Verne (“Reis om de wereld in 80 dagen”) en Nobelprijswinnares Marie Curie. Maar ken je ook toneelschrijver Molière en auteur en staatsman Victor Hugo?

Bonne lecture! Veel leesplezier!

“De dromen van Jules Verne”. Waar droomde de ontdekkingsreiziger over toen hij een jongen van 11 was en in Nantes woonde? Ga mee op reis door de fantasie van Jules Verne.


“Marie Curie, mijn oma”. Wie is deze vrouw, die voor haar onderzoek op het gebied van natuur- en scheikunde twee Nobelprijzen won? Wat als ze jouw oma was geweest?

Afspraak met Molière”. Horace en Élise ontmoeten elkaar voor het standbeeld Molière…en worden verliefd. Volg hun spoor en dat van Molière door Parijs.

” Victor Hugo woont bij mij“. Bekijk het leven van deze bekende schrijver – van “Les Miserables” en “De klokkenluider van de Notre Dame” – door de ogen van een kat.

Meer informatie en online bestellen:

De collectie Mondes en VF van uitgeverij Didier (ongeveer € 6,50 per e-book). Bij ieder boek hoort een gratis audio-versie, zodat je kunt lezen en luisteren tegelijk. In de serie vind je ook boeken voor meer gevorderde lezers (A2 t/m B2). Sinds 2020 zijn de boeken ook direct in Nederland te bestellen bij Amazon.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *