De kleine prins: boek, film èn serie

Petit-Prince-on-ne-voit-bien-qu-avec-le-coeur

“Alleen met je hart kun je goed kijken. Wat ècht belangrijk is, is onzichtbaar voor de ogen”. Als je van kleine, filosofisch getinte verhalen houdt, is Le Petit Prince ècht iets voor jou. 

Kado voor een vriend

Het verhaal van De Kleine Prins is lang geleden bedacht door de Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Hij schreef het voor zijn goede vriend Leon Werth. De Saint-Exupéry heeft ook zelf de tekeningen gemaakt in zijn boek. Zóveel mensen – groot en klein – waren enthousiast over het verhaal, dat ze het allemaal wilden lezen in hun eigen taal. En zo werd Le Petit Prince het meest vertaalde Franse boek ooit. Èn er werden veel films en series van gemaakt (zie tips onder aan de pagina).

Het verhaal

De Kleine Prins gaat over een buitenaarts prinsje dat woont op een planeet, nauwelijks groter dan hijzelf. Hij gaat op reis door het heelal op zoek naar een vriend.  Op zijn reis bezoekt hij verschillende planeten en zo komt hij ook terecht op aarde.  Daar ontmoet hij een piloot,  die met zijn vliegtuig en noodlanding heeft gemaakt in de woestijn. Er ontstaat een mooi gesprek. De piloot leert veel van de Kleine Prins: over vriendschap, liefde, volwassen worden en over afscheid nemen.

Antoine de Saint-Exupéry, schrijver en piloot
De Saint-Exupéry, schrijver en piloot

“Kinderen zijn vaak wijzer dan volwassenen en weten nog wat ècht belangrijk is”

Boeken:

Televisie-serie:

De kleine prins, serie op TV5Monde (online te kijken).

Film:

Website:

The Little Prince.com.