FRANSE FILMTIP: “UN SAC DE BILLES”

Prachtige Franse ‘roadmovie’ mèt Nederlandse ondertiteling.

Stel je voor…je bent 11 jaar en leeft een redelijk onbezorgd leven. Samen met je vader, moeder en 3 oudere broers vormen jullie een gelukkig gezin in Parijs. Op een dag moet je alles achterlaten omdat het oorlog is en je niet meer veilig bent door je Joodse afkomst. Een emotionele ‘roadmovie’ door Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het autobiografische verhaal van Joseph Joffo. Vanaf 12 jaar.

TIP:  Vraag je docent Frans de film (gratis!) te vertonen in de klas tijdens het Movies That Matter festival of ga met de hele klas naar de bios op 21, 22 en 23 maart in Amsterdam of  23 t/m 29 maart in Den Haag.

 

Zo min mogelijk opvallen voor de Duitsers: dat leren de jongens snel. Bron: Cinéart.nl.
Joseph en  Maurice op de vlucht, geholpen door een priester. Bron: Cinéart.nl.
Verenigd met papa et maman en broers..voor even. Bron: Cinéart.nl.
Wie kun je vertrouwen? Onbezorgde momenten slaan om in drama. Bron: Cinéart.nl.
De broers Joseph en Maurice: samen kunnen ze de wereld aan. Bron: Cinéart.nl

Meer informatie en gratis naar de film

De Franse film ‘Un sac de billes’  – mèt Nederlandse ondertiteling –  is te koop voor € 19,99 onder andere via Bol.com.  Vraag je leraar deze mooie Franse film van Christian Duguay met de bekende Franse zanger/acteur Patrick Bruel in de rol van vader – te vertonen in de klas!  In maart 2018  kunnen docenten de film gratis lenen en kun je zelfs met de hele klas de film gaan zien in Den Haag of Amsterdam.

Meer informatie: zie Moviesthatmatter-filmfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *