FRANSE FILMTIP: BIENVENUE CHEZ LES CH’TIS

Superfilm: " Welkom bij de Ch'tis"
Superfilm: ” Welkom bij de Ch’tis”

“Eigenlijk is de film Bienvenue Chez les Chtis gewoon een heel lange Belgenmop …”, zo omschreef iemand deze Franse filmkomedie uit 2008.
Postkantoordirecteur Abrams is bepaald niet blij met zijn overplaatsing naar Bergues, een klein dorpje in Noord-Frankrijk. Veel Fransen hebben namelijk dezelfde soort vooroordelen over de Ch’tis – bijnaam voor de inwoners van de regio Nord in Frankrijk –  als Nederlanders over Belgen.

‘Wat moet ik tussen dat stelletje slechtverstaanbare dommeriken’?, vraagt hij zich af.  Veel liever was hij naar de Côte d’Azur verhuisd, samen met zijn vrouw en zoontje, maar door een domme zet verprutst hij zijn kansen.

Boon Merad

Postkantoordirecteur Philippe Abrams voelt zich snel thuis bij de Ch’tis in Noord-Frankrijk.

Maar al snel blijkt het reuze mee te vallen met de Ch’tis…sterker nog: hij heeft het super naar zijn zin in zijn nieuwe woonplaats. Zijn nieuwe medewerkers zijn ontzettend aardig en ze hebben een hoop lol met elkaar. Niet alleen op kantoor, maar ook bij het Frietkot en bij elkaar thuis. Abrams depressieve vrouw – die samen met hun zoontje achtergebleven is in hun huis in de Provence – gelooft daar niets van….

Acteurs Dany Boon en Kad Merad maken echt een feestje van deze film. Kijk zelf maar. De kinderen van De Franse Juf vonden hem geweldig :-

Trailer van Bienvenue chez les Ch’tis met Engelse ondertiteling.

Deze film is – met ondertiteling – te koop als DVD bij Bol.com.