KLEURENSPEL (1): MÉMORY DES COULEURS

artistic-2063_640

Speel Franse kleurenmemory op je telefoon, tablet of op het digibord. Hoe beter je de kleuren in het Frans kent, hoe hoger je score. Breek jij het record van 20 muiskliks?

Niveau: A1 (beginners)

Activiteit / Lesidee: spreek- en luistervaardigheid 

Aantal deelnemers: 2 tot 4 kinderen (online spel: 1 deelnemer).

Dit ga je leren:

  • de kleuren in het Frans herkennen en aanwijzen
  • de kleuren in het Frans benoemen en goed uitspreken

Nodig:

Zo gaat het spel:

Ga naar de website Memory spelen; Franse kleuren en klik op het vakje “Start het spel’ (wit vakje links onderin). Je hebt 60 seconden de tijd!

Je ziet nu een vierkant met 4 x 4 = 16 vakjes met vraagtekens. Draai de vakjes om door erop te klikken. Je krijgt nu een kleur te zien met een Nederlandse of Franse kleurennaam: Rouge (Rood), Bleu (Blauw), Jaune (Geel), Blanc (Wit), Noir (Zwart), Gris (Grijs), Brun of Marron (Bruin) of Vert (Groen).

Probeer nu zo snel mogelijk – met zo min mogelijk muisklikken – de Nederlandse en Franse kleurennamen bij elkaar te zoeken. Voorbeeld: klik je op een vakje met het woord ‘Rood’; zoek dan snel het bijbehorende Franse vakje ‘Rouge’. Lees de kleuren hardop voor; dan onthoud je ze beter!

Het minste aantal klikken tot nu toe is 20! Kun jij dit record verbeteren?!

Kleurenstiften

PS. Je kunt het spel ook printen vanaf deze site om een papieren versie van dit spel te spelen. Nog leuker is natuurlijk zelf de kaartjes tekenen en inkleuren en zo je eigen memoryspel maken!