Dag van de Franse Taal 2021 op de basisschool

ERK-niveau: alle niveau’s (ook beginners).

Activiteit: Kennismaking Franse taal en cultuur.

De prijswinnaars van de winacties “Dag van de Franse Taal 2021” zijn bekend. Ook vier leerkrachten uit het primair onderwijs vielen in de prijzen. Bekijk de foto’s en leukste inzendingen (met uitgewerkte lesideeën, die je kunt gebruiken in je eigen klas). Lees verder->

Lesideeën

Niet alleen vanuit het voortgezet onderwijs werden leuke Franse lesideeën ingestuurd voor de winactie Dag van de Franse Taal…ook docenten van basisscholen reageerden op de oproep van Levende Talen/Platform Vroeg Frans. Van verschillende docenten uit het primair onderwijs ontvingen we foto’s, video’s en uitgewerkte lesideeën om leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Franse taal en cultuur.

Werkboekje

De winnaar van de eerste prijs is Roelien Tissingh van OBS De Dissel uit Ruinerwold. Juf Roelien organiseerde een scala aan Franse activiteiten voor haar groep 6, waaronder Franse leenwoordenbingo, een lesje tellen in het Frans, muziek en een proeverijtje (Het bijbehorende werkboekje van Roelien kun je hier downloaden). Roelien ontvangt een stripboekenpakket in het Nederlands én Frans van Lucky Luke en Asterix & Obelix. Ook andere docenten – Merel Hollander uit Utrecht, José Buijs uit Roosendaal en Margreet Kingma uit Kampen – vielen in de prijzen voor de manier waarop zij aandacht besteedden aan de Franse taal en cultuur in hun lessen. Merel, José en Margreet ontvangen een boekenbon, ter waarde van 25 euro aangeboden door uitgeverij Practicum Educatief uit Waddinxveen. Toutes nos félicitations!

Ook op verschillende basisscholen was het feest op 11 november: Dag vd Franse Taal!

Bekijk alle winnende lesideeën

Tip! Bekijk onze Padlet met de winnende lesideeën voor het basisonderwijs. Je vindt hier ook de link naar het werkboekje van Juf Roelien voor haar klas ter gelegenheid van de Dag vd Franse Taal en meer uitgewerkte Franse lesideeën voor het basisonderwijs.