Frans leren: app voor jonge kinderen

ERK-niveau: A1.1 (beginner).

Activiteit: spreek- en luistervaardigheid.

Franse leren met een app? De online uitspraakgids Forvo heeft een nieuwe app gemaakt, speciaal voor jonge kinderen (3-6 jaar). Aan de hand van 10 thema’s, leer je spelenderwijs 135 basiswoorden van de Franse taal. Trop cool! Superleuk!

 

Met de eenvoudige app ‘Forvo voor kids’, verwerven kinderen een basiswoordenschat over 10 verschillende thema’s: dieren, lichaam, kleding, kleuren, eten, huis, figuren, school, vormen en speelgoed. Kinderen kunnen via verschillende online taalspelletjes sterren verdienen, variërend van één ster (basisniveau) tot drie sterren (hoog niveau). Het programma werkt super intuïtief: je hoeft alleen maar te tappen en te swipen en de plaatjes verschijnen op je scherm. Papa of mama kunnen in een apart gedeelte zien hoe hun kinderen het doen: hoeveel woorden hebben ze al geleerd? En welke thema’s vinden ze moeilijk of juist makkelijk? Een grappige app om te snuffelen aan de Franse taal.

Forvo kids – voor Frans, maar ook voor Engels, Duits en Spaans – is beschikbaar voor:

 

TIP!

Bekijk ook mijn bericht “Leer Frans praten als een Fransman” over de online uitspraakgids van Forvo voor oudere kinderen en volwassenen (gratis).