Franse 1 april-grappen: poisson d’avril!

In Frankrijk plakken kinderen een ‘april-vis’ op de rug van volwassenen.
Illustratie: Clker Free Vector Images.

Doen Franse kinderen ook aan 1 april-grappen? Zeker! Het is traditie om op 1 april stiekem een papieren vis op de rug van iemand te plakken. Een 1 april-grap heet in Frankrijk daarom un poisson d’avril (een april-vis). Met de tips uit dit bericht, kun je je eigen poisson d’avril maken. Leer gelijk de maanden van het jaar in het Frans met mijn gratis lesvideo.

Hoe haal je een Franse 1 April-grap uit?

  1. Teken een paar gekke vissen (lekker groot) en geef ze felle kleuren..
  2. Knip de vissen uit en doe er een of meer stukjes plakband achterop.
  3. Houd de papieren vissen bij de hand als je vader en/of moeder wakker worden. Als ze even niet opletten…plak je stiekem een vis op hun rug. Daarna doe je hetzelfde met andere mensen die je tegenkomt. Hoe lang blijven ze ermee rondlopen zonder dat ze het in de gaten hebben?!
  4. Roep na een tijdje: Poisson d’Avril!…1 april!

TIPS!

  1. Roep ‘Bonjour!’ en sla een arm om je vader of moeder heen. Ondertussen plak je een vis op de achterkant van hun kleren.
  2. Plak vissen op de achterkant van jassen aan de kapstok (zorg wel dat die niet zichtbaar zijn, anders trappen ze natuurlijk nooit in jouw grap).
  3. Roep: ‘Je hebt een vlek op de achterkant van je shirt! Ik help wel even hem weg te poetsen’…en ondertussen plak je een vis op iemands rug.

TEKEN EEN VAN DEZE VISSEN NA OF BEDENK JE EIGEN POISSON D’AVRIL!

Illustratie: Clker Free Vector Images.
Illustratie: Dmitry Abramov.
Illustratie: Open Clipart Vector.

Tip!

Janvier, février, mars, avril.…leer de maanden van het jaar in het Frans met mijn gratis lesvideo op Youtube: Les mois de l’année.