De leukste filmpjes: Dag van de Franse Taal 2018

1e prijs voor dit leuke Franse filmpje van groep 6,7,8 van  Basisschool De Meidoorn uit Nisse.

Basisschool de Meidoorn uit Nisse won de eerste prijs in de winactie van de Franse Juf en Franszelfsprekend ter ere van de Dag van de Franse Taal 2018. Wij nodigden kinderen van de basisschool en brugklas uit een lesje te volgen uit ons gratis lespakket Frans en een filmpje in te zenden over groeten op z’n Frans: ‘Bonjour! Ça va?!’

Leerlingen uit groep 6,7,8 maakten dit leuke filmpje met docent Frans Maarten van Westen (van het Goese Lyceum).  De muziek die zij gebruiken is Bonjour! © 2011 van Alain Le Lait. Bekijk ook de filmpjes van de eervolle vermeldingen. 

EERVOLLE VERMELDINGEN


Een eervolle vermelding is voor klas A1B  van Scala College uit Alphen aan de Rijn en hun docente Frans Loes de Zeeuw.  De klas besloot zelf mee te doen aan onze winactie. Het resultaat mag er zijn: een superleuk filmpje met leerlingen die elkaar begroeten in het Frans, zoals Franse middelbare scholieren dat doen op een collège. Een eervolle vermelding is er ook voor de jongste deelnemers: Salomon en Roxy Vis en hun moeder Judith Berg. Ze laten zien dat ze al een echt Frans gesprekje kunnen voeren, na het doen van les 1 uit ons gratis lespakket. Groeten en jezelf voorstellen in het Frans? Dat kunnen zij. Bravo!


ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD! 

Niets gewonnen en toch geïnteresseerd in Franse stripboeken?

Kijk eens bij mijn blogbericht: Top 10 Franse stripboeken (ook in Nederland te koop).