Luisteroefening voor beginners (A1): Je vole.

Leer de songtekst ‘Je vole’, bekend van de film La Famille Bélier en van The Voice Kids!

ERK-niveau: A1 (beginners).

Activiteit: lees- en luistervaardigheid / Compréhension écrite et orale.

Heb jij ook The Voice Kids gekeken? Dan heb je vast het prachtige nummer ‘Je vole’ voorbij horen komen, gezongen door kandidaat Jasmijn tijdens de Blind Auditions. Ik krijg er nog steeds kippenvel van…zó mooi vind ik het. Zeker ook in de uitvoering van de Franse zangeres en actrice Louane, die het nummer zingt in de bekende film ‘La famille Bélier’. In deze luisteroefening leer je de songtekst van dit mooie nummer ‘Je vole’ begrijpen. Ik heb 4 interactieve oefeningen gemaakt, plus een bonusoefening. Doe je ook mee?

Dit ga je leren:

 • Algemeen
  • ik kan meezingen met een bekend Frans nummer.
 • Kennis van de Franse cultuur:
  • ik ken de zangeres/actrice Louane en haar muziek.
  • ik ken de bekende film ‘La famille Bélier’.
 • Woordkennis/leesvaardigheid:
  • ik kan de lyrics van een bekend Frans liedje begrijpen.
  • Ik ken de woorden parents, enfant, fils, fille, sourd, concours, soir, fumée, alcool.
  • ik kan de werkwoorden voler, partir, aimer, s’enfuir herkennen in de ik-vorm.

Opdrachten:

Opdracht A: De film ‘La famille Bélier’.

LEES DE TEKST EN BEANTWOORD DE 5 VRAGEN:

Het lied Je vole (Ik vlieg), komt uit de film La famille Bélier. Actrice/zangeres Louane speelt in deze film de rol van Paula. Om de tekst van het lied te begrijpen, moet je een beetje weten waar de film over gaat. Lees de korte Franse tekst en beantwoord de 5 vragen.

La Famille Bélier‘ est un film français. Les personnages principaux sont: Rodolphe (le père), Gigi (la mère), Paula (la fille) et Quentin (le fils). Ils sont fermiers près de Lassay-les-Châteaux. Dans la famille Bélier, tout le monde est sourd, sauf Paula. Elle est l’interprète de la famille. Paula aime chanter. Elle chante très bien. Un jour, elle est invitée de participer à un concours à Paris. Paula est contente: elle peut être chanteuse à Paris! Paula est triste aussi: elle doit quitter ses parents et son frère.

Opdracht B: Bekijk de videoclip (eerste 33 seconden).

BEKIJK DE VIDEOCLIP EN LEES DE VERTALING.

Klik op het icoontje hiernaast en bekijk nu de videoclip van het lied Je vole (alleen de eerste 33 seconden). Lees daarna de Nederlandse vertaling en beantwoord de vragen.

Nederlandse vertaling (van het refrein): Mijn lieve ouders, ik ga. Ik houd van jullie, maar ik ga. Jullie hebben geen kind meer vanavond. Ik vlucht niet, ik vlieg. Begrijp me goed, ik vlieg. Zonder rook, zonder drank. Ik vlieg, ik vlieg.

Opdracht C: Bekijk de clip mét de Franse woorden.

BEKIJK DE CLIP EEN 2e KEER EN VERTAAL DE ZINNEN.

Klik weer op het icoontje en bekijk nu de video mét de Franse woorden. Maak dan de opdracht.

Opdracht D: Vul de ontbrekende woorden in.

LEES DE FRANSE SONGTEKST EN VUL DE ONTBREKENDE WOORDEN IN.

BONUSOPDRACHT: Karaoke!

ZING MEE EN SPEEL HET LYRICS TRAINING SPEL.

Wil je de rest van de songtekst van ‘Je vole‘ ook leren? Bekijk dan de clip – met beelden uit de film – en speel het Lyrics trainingspel. Zing mee en vul de ontbrekende woorden in.

KLIK HIER EN SPEEL LYRICS TRAINING MET ‘JE VOLE’ NB. Je kunt eerst een account aanmaken op Lyricstraining.com, maar dat hoeft niet.

TIPS!

 1. Bekijk de trailer en lees mijn review over de film ‘La famille Bélier’.
 2. Bekijk andere luisteroefeningen van De Franse Juf:

Deze oefening is gemaakt met sofware van H5P.

3 reacties op “Luisteroefening voor beginners (A1): Je vole.

Reacties zijn gesloten.