Prentenboek: Je m’appelle Mercy (plus muziek)

Mercy is een hoopvol verhaal over bootvluchtelingen, gebaseerd op het Songfestival-nummer Mercy.

ERK-niveau A2 (beginners met enige ervaring).

Activiteit: Leesvaardigheid.

Thema: Actualiteit, bootvluchtelingen, wereldburgerschap.

Je m’appelle Mercy is een prachtig prentenboek over een bootvluchtelinge die geboren is op zee. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar ook een lied over gemaakt is door het duo Madame Monsieur. Op het Songfestival 2018 oogstten zij veel succes met Mercy. Lees het boek, beluister de muziek en bekijk het extra lesmateriaal.

Prentenboek

De songtekst van het nummer Mercy vormde de basis voor een prachtig prentenboek met mooie illustraties van de Nederlandse illustratrice Saskia Halfmouw. Het is een hoopgevend verhaal over bootvluchtelingen en in het bijzonder over het kleine meisje Mercy, dat geboren werd op zee tussen twee landen (Je suis née au milieu de la mer, entre deux pays). Mercy is beschikbaar in het Frans én Nederlands.

Muziek

Wil je ook de muziek horen en meezingen met het Songfestival-lied Mercy uit 2018 van muziekduo Madame Monsieur (Emilie Satt en Jean-Karl Lucas)? Bekijk de songtekst hier.

Muziekduo Madame Monsieur vertolkte het nummer Mercy voor het eerst in 2018.

Artikel en video

Naast (voor)lezen en meezingen, kun je ook verder lezen over Mercy. Er een mooi artikel geschreven over hoe de zanger en zangeres kennis maakten met het meisje en haar moeder en hoe hun lied miljoenen mensen in de hele wereld kon beroeren. Daarnaast is ook de video aangrijpend. Het is een goed aanknopingspunt om te praten over hoe het is om op de vlucht te zijn en te gebruiken in een les Wereldburgerschap.

Bekijk ook de aangrijpende videoclip van het nummer Mercy (kippenvel!)

Bestelinformatie

Je kunt het prentenboek bestellen in het Frans en in het Nederlands (als ebook of in papieren versie), bijvoorbeeld bij Bol.com of Amazon.nl: