Leer eenvoudig Franse grammatica met muziek

ERK-niveau: A1 (beginners).

Activiteit: woordjes en grammatica.

Zingend de basis van de Franse taal leren? Dat kan met Monsieur Laurent en zijn Youtube-kanaal Un prof et sa guitare. Monsieur Laurent is basisschooldocent in Franstalig Canada en leert je eenvoudige grammatica via muziek. Hij maakt korte instructievideo’s waarop hij zichzelf begeleidt op gitaar (en nog leuk zingt ook). Bekijk bijvoorbeeld zijn video over het Franse alfabet, persoonlijke voornaamwoorden of klokkijken (de uren, minuten en seconden). Ook geschikt voor middelbare school en volwassenen. Luister en zing mee!

1. Het Franse alfabet

Het Franse alfabet leren? Doe het zingend! Ten eerste spreek je de letters dan vanzelf beter uit en ten tweede onthoud je het sneller. Monsieur Laurent maakte er een leuke video over. Aan het eind gaat het lied over in een karaoke-versie, zodat je zelf kunt oefenen.

2. Persoonlijke voornaamwoorden

Je, tu, il/elle, on, nous, vous, ils/elles: vind jij het lastig de Franse persoonlijk voornaamwoorden te onthouden? Leer ze met een liedje! Monsieur Laurent maakte er een eenvoudige video over met zijn gitaar. Bekijk de video zelf!

3. Uren, minuten, seconden

Les heures, les minutes, les secondes…de uren, de minuten en de seconden. Maak een begin met klokkijken in het Frans door te oefenen met de woorden én met de cijfers in het Frans. Bekijk de video van Monsieur Laurent.

TIP!

Meer muziek om Frans te leren? Misschien vind je dit ook leuk:

Kinderliedjes per thema : bekijk de Youtube-afspeellijsten met liedjes die ik gebruik in mijn lessen (over familie, dieren, het weer en meer).