FRANSE FILMTIP: LE HÉRISSON

Herisson

Filmtip: Een 11-jarig hoogbegaafd meisje en een oude, slonzige conciërge…een groter verschil kun je niet bedenken. Toch ontstaat er een mooie vriendschap…bekijk hieronder de trailer van deze bijzondere film.

Een luxe appartementencomplex in Parijs met allemaal superrijke bewoners is het decor van de film – en het boek – ‘Elegant als een egel’ (in het Frans kortweg De Egel: ‘Le Hérisson’). In een van de appartementen woont de 11-jarige Paloma met haar ouders en zus. Ze verveelt zich kapot en ze heeft totaal geen zin in het “vissenkomleven” dat haar te wachten staat als ze eenmaal groot is.

Daarom neemt Paloma zich voor zelfmoord te plegen op haar twaalfde verjaardag.

Om te onderzoeken of ze de juiste keuze maakt, filmt ze alles en iedereen die ze tegenkomt. Zo komt ook de slonzige Renée Michel in beeld, die beneden in de hal een klein, donker appartementje bewoont. Zij is de conciërge en heeft als taak het complex netjes te houden en de bewoners van dienst te zijn met allerlei hand- en spandiensten.

Elegant als een egel 2

Want niemand mag weten, is dat conciërge Renée helemaal niet zo dommig is als ze zich voordoet. In haar huiskamer, bewaart ze een geheim….

Als Paloma het geheim van de conciërge ontdekt en er ook nog een mysterieuze Japanner in het spel komt, hoeft het meisje zich niet meer te vervelen…

Paloma vergelijkt Madame Michel met een egel: ‘Van buiten stekelig, maar van binnen net zo geraffineerd als dat kleine dier’.  ‘Le Hérisson’ is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar (en veel ouder) die niet bang zijn voor een beetje eigenwijze, filosofische film.

De DVD is onder andere te koop bij Amazon.fr.