Franse werkwoorden leren 5: méér oefensites

ERK-niveau: Vanaf A1 (beginners)

Activiteit: grammatica

Moet je voor school de Franse werkwoorden leren vervoegen? Dan heb ik goed nieuws voor je: er zijn een heleboel leuke sites en apps die je daarbij kunnen helpen. Van de gebruikelijke rijtjes, tot oefenen met muziek, spelletjes en plaatjes. Probeer het eens!

Bekijk het overzicht met de beste sites & apps

om Franse werkwoorden te leren!

 

TOP 5: OEFENSITES & APPS

Franse werkwoorden

 

1. Verbuga.eu: makkelijk in gebruik & gratis app!

Dit is mijn favoriete site om Franse werkwoorden te oefenen! De site is uitgebreid en overzichtelijk. Klik eerst op de Nederlandse vlag links bovenin voor Nederlandse instructies en vertaling van de werkwoorden. Selecteer dan tijd(en) en 1 of meer werkwoord(en) en oefen net zo lang tot je de meeste vragen goed beantwoordt. Het balkje geeft aan welk percentage van de vragen je goed hebt. Hulp nodig? Klik op ‘Help / Aide‘ en er verschijnt een pop-up-scherm. Verbuga heeft ook een woordtrainer-app. Deze werkt zelfs zonder internetverbinding.

Klik hier voor de overzichtelijke Verbuga-site of voor de Verbuga-app (voor Iphone) met veel keuze-mogelijkheden (zelf kiezen welke Franse werkwoorden je wil oefenen). 

 

2. Franse les: prima oefensite

Ook een aardige oefensite met Nederlandstalige instructies. Kies in de linkerbalk de tijd (Présent, Imparfait, Futur Simple…) en daarna welke groep werkwoorden je wil oefenen: regelmatige werkwoorden op -er, -ir, -re, onregelmatige werkwoorden of alles door elkaar. Na iedere oefening krijg je je score, verbeteringen èn complimenten! Let op: gebruik uitsluitend kleine letters en vergeet de accenten niet!

Klik hier voor de Franse werkwoordensite (oefeningen met 150 werkwoorden).

 

3. Conjugojunior: Oefensite met de Pink Panter

Werkwoorden oefenen met de Pink Panter voelt meer als spelen dan als huiswerk maken. Start de oefening door op het blokje ‘suivant‘ (volgende) te klikken. Vul dan je naam in in de witte rechthoek middenin het scherm. Klik weer op ‘suivant’ en je krijgt de eerste vraag te zien, waarbij je de juiste vorm van een werkwoord invult. Doe het snel, want de tijdmeter loopt! Na 20 goed beantwoorde vragen zie je je score. Het spel werkt het best op desktop of laptop-computer (en minder goed op telefoon of tablet).

Klik hier voor de grappige oefensite Conjugojunior met de Pink panter.

 

4. Taka t’amuser: Kleurige oefensite voor kinderen

Taka t’amuser is een werkwoorden-oefensite voor alle leeftijden en is ook erg geschikt voor kinderen. Het is een duidelijke site die er leuk uit ziet door de grappige plaatjes en kleurige opmaak. Klik de werkwoorden aan die je wil leren en start de oefening. De bijbehorende app – voor Android èn IOS – biedt vergelijkbare oefenmogelijkheden als de site, maar is niet gratis.

Klik hier voor de Oefensite Taka t’amuser, Android-app à 1,82 of de IOS-App à 2,79.

 

5. L’Obs: oefensite èn gratis app en Youtube-kanaal.

Ook een prettige site om Franse werkwoorden te oefenen. Vul het werkwoord in dat je zoekt en klik vervolgens op het balkje ‘exercice’ (rechts in beeld). Daarna kun je nog selecteren welke tijden je wilt oefenen. L’Obs heeft ook een gratis app alleen voor IPhone – met de vervoeging van de belangrijkste Franse werkwoorden en een goed Youtube-kanaal met filmpjes van verschillende Franse werkwoorden en hun uitspraak!

Klik hier voor de oefensite van L’Obs , voor de gratis App of voor het Youtube-kanaal l’Obs (heel handig met ook hoe je de werkwoordsvervoegingen uitspreekt). 

 

 Kijk ook eens bij mijn Tips per leerstijl: Franse werkwoorden oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *