Franse liedjes met werkbladen (VO)

De Franse nummers van ‘Génération Française’ beluister je ook via Spotify of Youtube.

ERK-Niveau: A2 t/m C1 (van ‘ervaren beginners’ tot en met gevorderden)

Activiteit / Lesidee: luistervaardigheid

Leeftijd: ongeveer 12-18 jaar

Een cd-serie vol swingende, Franstalige nummers om samen te beluisteren en bespreken in de klas (middelbare school)…dat is ‘Génération Française’.  Voor je docent is er een apart boekje bij met de songteksten en kant-en-klaar lesmateriaal.  De muziek en opdrachten kun je trouwens ook gratis vinden op internet.

Cd-serie ‘Génération Française’ bestaat uit 9 cd’s vol Franstalige muziek van verschillende artiesten, zoals bijvoorbeeld Zaz, HK & les Saltimbanks, Rif Cohen en Camélia Jordana. De stijlen lopen uiteen van Jazzy, Blues, Pop, Rap tot Afro-muziek. Je vindt er vast iets bij van je smaak. Zelf word ik erg blij van de muziek van Camélia Jordana, die ik nog niet kende voor ik deze cd gehoord had.

Bij iedere cd hoort een boekje met informatie over het leven en werk van de artiesten, songteksten en kant-en-klare opdrachten om samen te doen in de klas (voor licht beginners t/m gevorderden). De serie wordt uitgegeven door de  Bureau Export in samenwerking met de bekende onderwijsinstellingen Institut Français en Cavilam/Alliance Française.

GRATIS DOWNLOAD

Docenten Frans kunnen via het Institut Français of Cavilam een demo-versie aanvragen van een van de cd’s van ‘Génération Française’ met bijbehorende fiches pédagogiques. Daarnaast kun je zowel de muziek als de bijbehorende songteksten en opdrachten van ‘Génération Française’ gratis vinden op internet, zoals bijvoorbeeld hier: 
Opdrachten
: via LePlaisirdApprendre.com (bijvoorbeeld van ‘Génération Française 9’) Muziek: de nummers zoek je er gewoon zelf bij via Youtube of Spotify.