Woordzoekers: Franse leenwoorden (werkblad).

Cadeau, medaille, croissant…zoek deze en andere Franse leenwoorden in de woordzoekers!

ERK-niveau: A0.

Activiteit: lees- en schrijfvaardigheid oefenen.

Leeftijd: 10-12 jaar (groep 7/8).

Heel veel Nederlandse woorden komen oorspronkelijk uit het Frans. Wist je dat? Het zijn er wel meer dan 14.000 in het totaal. Vaak ben je al zo aan de woorden gewend, dat je niet eens meer merkt dat ze uit het Frans komen. Met deze gratis werkbladen kun je oefenen met de juiste schrijfwijze van een aantal Franse leenwoorden. Je kunt kiezen uit 3 niveaus. Kies de moeilijkheidsgraad die bij jou past. Of maak ze alle drie 🙂 Succes!

1. Woordzoeker Franse leenwoorden, niveau 1.

In deze woordzoeker zijn 20 Franse leenwoorden verstopt. De woorden staan horizontaal (van links naar rechts) en verticaal (van boven naar beneden). Kun jij ze vinden?

2. Woordzoeker Franse leenwoorden, niveau 2.

Deze woordzoeker is een stukje pittiger. Weer zijn er 20 Franse leenwoorden verstopt. Alleen nu staan de woorden niet alleen horizontaal en verticaal, maar ook diagonaal (én in twee richtingen). Voor wie van een beetje uitdaging houdt!

3. Woordzoeker Franse leenwoorden, niveau 3.

De laatste woordzoeker is het moeilijkst. Je gaat nu zelf 20 Franse leenwoorden bedenken en die invullen op het werkblad. Je mag de woorden horizontaal, verticaal en diagonaal invullen, in beide richtingen. Klaar? Laat je buurman/vrouw de woorden vinden.

TIP!

Speel ook het Franse leenwoorden Bingo-spel (met werkblad).