Valentijnsdag in het Frans

Valentijnsdag = La Saint-Valentin 

Leer “Ik hou van jou!” en nog 4 lieve zinnen zeggen in het Frans.

In dit bericht geef ik je 5  Franse zinnen voor Valentijnsdag ter inspiratie. Want ook in Frankrijk wordt Valentijnsdag – La Saint-Valentin – gevierd op 14 februari. La fête de l’amour – het feest van de liefde – is ook hier dé gelegenheid om bloemen, chocola of een ander kado te geven aan je lief. Of stuur een kaartje aan iemand op wie je verliefd bent!

5  lieve Franse zinnen voor Valentijnsdag…ter inspiratie!
Je t’aime!
Ik hou van je!
Je t’adore!
Ik ben gek op je!
Je suis amoureux de toi!
Ik ben verliefd op je! (zeg je als jongen).
Je suis amoureuse de toi!
Ik ben verliefd op je! (zeg je als meisje).
Tu es mon Valentin!
Je bent mijn Valentijn! (tegen een jongen).
Tu es ma Valentine!
Je bent mijn Valentijn! (tegen een meisje).
Joyeuse St-Valentin, mon/ma chéri(e)!
Fijne Valentijnsdag, liefje!

Tip 1: gratis online Franse kaartjes voor Valentijnsdag.

Tip 2:  French Flirting Phrases op Forvo.com: meer zinnen om te flirten in het Frans!