Prentenboek èn reisgids: Une petite fille à Paris

Een meisje in ParijsEen pareltje….dit mooi vormgegeven prentenboek ‘Une petite fille à Paris / Een meisje in Parijs’.

De tekst – tweetalig Nederlands/Frans – is poëtisch en zelfs een beetje raadselachtig… maar dat maakt juist nieuwsgierig.

 

“De stad met de meeste lichtjes. De mooiste oude gebouwen. En met de mooiste woorden.”

Toen ik dit prentenboek las, kreeg ik gelijk zin om de trein te pakken naar Parijs...ik kreeg zin om alle 20 arrondissementen opnieuw te bekijken “door de ogen van het kleine meisje met grote liefde voor Parijs”: wat zou zij ontdekken in de Jardin des Tuileries in het 1e, het Centre Pompidou in het 4e en in het Musée du Chocolat in het 10e?!

Al lezend en kijkend liet ik me betoveren door de sfeervolle beelden en de soms raadselachtige woorden.

 

Een meisje in Parijs 2

“Hoog vervolgt zij haar pad in het 12e arrondissement”

 

Maar ja, ik ben een volwassene…wat zouden kinderen van dit boekje vinden? Voor jonge kinderen lijkt de tekst me hier en daar vrij moeilijk. Oudere kinderen zullen de woorden beter begrijpen, maar of ze zich aangesproken voelen door de dromerige avonturen van het kleine meisje, is de vraag.

Kinderen van 6-10 jaar…lees het samen met een volwassene, zou ik zeggen! Je vader, moeder, opa, oma, oppas….iemand die, net als de schrijfster, veel van Parijs houdt. En praat samen urenlang over de prachtige stad “met de meeste lichtjes, de mooiste oude gebouwen en met de mooiste woorden.”

Bonne lecture!

Prijs: € 12,50, ISBN: 978-90-818970-3-7

Uitgeverij: Studio Marie, Tekst: Marije Koopmans, Illustraties: Jolien Schuit, Vertaling (Frans): Maryse Imbault