Petit Poilu: Online cursus Frans voor 3-6 jarigen

De kleine Franse stripheld Le Petit Poilu speelt de hoofdrol in deze intuïtieve methode.

Activiteit: Taalsensibilisering.

Leeftijd: 4-6 jaar.

Goed nieuws voor ouders en docenten die geïnteresseerd zijn in een online cursus Frans voor peuters en kleuters. Institut Français des Pays-Bas en Alliance Française des Pays-Bas stellen een (gratis) interactieve lesmethode voor de allerkleinsten beschikbaar. Het is een speelse methode met veel intuïtieve oefeningen rondom de kleine Franse stripheld Le Petit Poilu. Module 1 is inmiddels online: de overige modules volgen in 2022.

Grote avonturen

De hoofdrol in deze interactieve methode is weggelegd voor Le Petit Poilu van uitgeverij Dupuis. Het is een grappig mannetje dat iedere dag ‘grote avonturen’ beleeft en ’s avonds weer veilig bij zijn papa en mama thuis komt. De thema’s passen bij de belevingswereld van kleuters: mijn huis (ma maison), emoties (les émotions), eten (la nourriture), dieren (les animaux) en het weer (la météo).

Spellen en activiteiten

Het materiaal bestaat uit 5 modules met allerlei spellen en activiteiten: memory, puzzels, scrabble, combinatiespelletjes met beeld en geluid en meer. De speelse oefeningen zijn vooral gericht op het trainen van de lees- en luistervaardigheid en op het opbouwen van een kleine woordenschat. Voor ouders en docenten komt er een aparte handleiding.

Bekijk module 1

Module 1 bevat een fillmpje en 6 speelse, interactieve activiteiten

De interactieve methode Le Petit Poilu zal in fases beschikbaar worden gesteld. In oktober 2021 is module 1 gepubliceerd. Alle leerkrachten in de onderbouw van de basisschool (én geïnteresseerde ouders) kunnen de methode gratis gebruiken. Bekijk de module door te klikken op de button hieronder.

Verschijningsdata overige modules

Institut Français des Pays-Bas en Alliance Française des Pays-Bas zullen de overige modules van Le Petit Poilu zullen in de loop van 2022 beschikbaar stellen. Houd deze website in de gaten: ik zal een update plaatsen als nieuw materiaal beschikbaar is.

Tip!

Bekijk ook mijn artikel met twee andere Franse lesmethodes voor groep 1-2: Les Petits Loustics en Tournicoti (lesboeken met cd).