Interactieve methode Frans voor kleuters

De kleine Franse stripheld Le Petit Poilu speelt de hoofdrol in deze intuïtieve methode.

Activiteit: Taalsensibilisering.

Leeftijd: 4-6 jaar.

Goed nieuws voor docenten die Franse les geven aan kleuters of het leuk vinden dit een keer te proberen. Dit jaar introduceren Institut Français en Alliance Française des Pays-Bas een (gratis) interactieve lesmethode voor de allerkleinsten. Het is een speelse methode met veel intuïtieve oefeningen rondom de kleine Franse stripheld Le Petit Poilu.

Grote avonturen

De hoofdrol in deze interactieve methode is weggelegd voor Le Petit Poilu van uitgeverij Dupuis. Het is een grappig mannetje dat iedere dag ‘grote avonturen’ beleeft en ’s avonds weer veilig bij zijn papa en mama thuis komt. De thema’s passen bij de belevingswereld van kleuters: mijn huis (ma maison), emoties (les émotions), eten (la nourriture), dieren (les animaux) en het weer (la météo).

5 modules

Het materiaal bestaat uit 5 modules met allerlei spellen en activiteiten: memory, puzzels, scrabble, combinatiespelletjes met beeld en geluid en meer. De speelse oefeningen zijn vooral gericht op het trainen van de lees- en luistervaardigheid en op het opbouwen van een kleine woordenschat. Voor ouders en docenten is er een aparte handleiding.

Demonstratie

Tijdens onze online Café & Croissant Junior-themasessie van 29 mei zal Fabien Pois, directeur van de Alliance Française Den Haag, een korte demonstratie geven van de methode. Dus ben je docent en geïnteresseerd in vroeg vreemdetalenonderwijs Frans? Meld je gratis aan voor deze online themasessie “Frans voor peuters en kleuters”.

Tip!

Bekijk ook mijn artikel met twee andere Franse lesmethodes voor groep 1-2: Les Petits Loustics en Tournicoti (lesboeken met cd).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *