Alleen op de wereld (Sans famille)

Klassieker ‘Sans famille’ bewerkt door Tiny Fisscher (Illustratie: Charlotte Dematons)

ERK-niveau: vanaf A2/B1 (enigszins gevorderde lezer)

Leeftijd: vanaf ongeveer 10  jaar.

Rémi is terug! De Franse klassieker ‘Sans famille‘ – ‘Alleen op de Wereld’- van Hector Malot staat opnieuw in de schijnwerpers in Nederland. In december 2016 verscheen niet alleen een prachtig geïllustreerde, nieuwe Nederlandse bewerking in de boekwinkels; ook op televisie kun je kijken naar een mooie, nieuwe jeugdserie van de VPRO met dezelfde naam.

Maar hoe goed de vertaling of bewerking ook is…het mooiste is toch om het boek in het Frans te lezen. De Franse Juf selecteerde de leukste versies van dit boek. 

 

Eenvoudige Franse versies van ‘Alleen op de wereld’:

 

9782011556875-g

  • B1 (voor de iets gevorderde lezers)   Sans famille – e-book – voor kinderen vanaf 10 jaar. Franstalig boekje met 1000-1500 woorden  van uitgever Hachette uit de serie Lire en Français Facile (LFF). Het boek is in eenvoudig Frans geschreven met onderaan de pagina’s de omschrijving (in het Frans) van moeilijke woorden. De bijbehorende CD is mooi en rustig ingesproken: een plezier om naar te luisteren, niet in de laatste plaats door de bijbehorende muziek.

 

 

 

9200000000440078

 

 

 

 

 

 

Tip 1: Mooie Nederlandse vertalingen/bewerkingen:

 

ALLEEN OP DE WERELD_cover_met rug.indd

 

 

 

 

1001004006200455

 

 

 

 

 

 

 

Tip 2: De Nederlandse televisie-bewerking: 

alleen-op-de-wereld-vpro-2
Volg Rémi, Vitalis en hun dieren ook op tv in de nieuwe tv-serie ‘Alleen op de Wereld’.

Kijk ook eens naar de nieuwe televisie-serie “Alleen op de wereld” (VPRO/Zapp, 2016). Het verhaal van Rémi is hier heel vrij bewerkt en speelt zich af in Nederland af in onze tijd. Elke aflevering duurt 10 minuten.  Bij deze serie hoort overigens een lespakket voor de basisschool, dat je gratis kunt downloaden. Ook kun je online vrienden worden met Rémi..dan weet hij dat hij toch niet alleen op de wereld is 😉