Café & Croissant-bijeenkomsten 2020.

Kom netwerken met andere docenten Frans in het PO, met koffie en croissants!

Geef je Franse les op een basisschool? Of ben je van plan dit te gaan doen? Kom een keer langs bij één van onze Café & Croissant Junior-bijeenkomsten van Platform Vroeg Frans! Tijdens deze korte bijeenkomsten op zaterdagochtend, wisselen docenten kennis en ervaringen uit over Franse les aan kinderen. Laat je inspireren! We kiezen steeds een andere locatie, zodat je altijd een keer aan kunt schuiven zonder ver te hoeven reizen. Je gaat naar huis met nieuwe ideeën, die je gelijk toe kunt passen in jouw les. Lees verder voor meer informatie en data van de komende bijeenkomsten. Meld je aan. Entree = gratis.

Onze bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door Ronde Tafel Frans.

Agenda Café & Croissant Junior-bijeenkomsten 2020

Za 3 oktober. Thema: Frans & Wereldburgerschap in het PO.

Tijd: van 10.00 – 11.30 uur.

Locatie : Utrecht.

Frans leren en werken aan wereldburgerschap gaan heel goed samen. Via de Franse taal en cultuur kun je laten zien hoe kinderen leven in Franstalige landen…want de wereld is zoveel groter dan alleen het Engelstalige gebied. Denk maar aan onze zuiderburen België en Frankrijk, maar ook aan Franstalig Afrika en Canada (Québec). Heb jij leuke lesideeën of materialen om kinderen kennis te laten maken met de Francophone wereld? Via liedjes, recepten of op een andere manier? We zijn benieuwd naar jouw ideeën en ervaringen. Sandra en Olga – de organisatoren van deze bijeenkomst – zullen ook een aantal smakelijke lesideeën delen 🙂

Iedereen die zich vóór 1 oktober aanmeldt: gratis een kop koffie met een croissant. Zodra wij je aanmelding binnen hebben, ontvang je de gegevens van het café waar we afspreken. In verband met Corona zullen we buiten op het terras afspreken. Geef je alvast op bij het platform. Middels een tijdelijke groeps-app houden we je op de hoogte.

Zaterdag 7 november. Thema: De leukste Franse kinderboeken.

Tijd: van 10.00 – 11.00 uur.

Locatie : online.

Veel lezen is belangrijk voor het verwerven van een uitgebreide woordenschat, óók voor beginners. Hoe stimuleer jij jouw leerlingen om Frans te lezen? Lees je wel eens voor? En welke kinder- en jeugdboeken raad jij aan? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Kom ze delen tijdens onze Café & Croissant Junior-bijeenkomst van november. Deze zal plaatsvinden via het online platform JitsiMeet (een eenvoudig platform dat goede ogen gooit mbt privacy). Olga en/of Sandra zullen tijdens deze Café & Croissant-bijeenkomst zelf ook verschillende leuke Franse kinderboeken voor beginners laten zien. Meld je alvast aan! Deelname is gratis.

Reacties van deelnemers aan vorige Café & Croissant-bijeenkomsten:

Annelies: “Het was een fijne inspirerende bijeenkomst. Ik heb heel veel ideeën opgedaan, direct bruikbaar voor mijn groepen”.

Jacqueline: “Erg leuk om in contact te komen met anderen die zich richten op ‘Vroeg Frans’: ervaringen delen, leren van elkaar, elkaar inspireren.”

Karen: “Dank je wel voor de concrete voorbeelden en de focus op uitwisseling van goede praktijken”.

Alaine: “Een super motiverende en inspirerende ochtend. Net het duwtje in de juiste richting gekregen om de stap richting PO te zetten!”

Régine: “Quelle magnifique matinée! Les professeurs ont pu échanger des idées et du matériel pédagogique dans une atmosphère décontractée.{…} ”

Jeanette: “Voor de Alliance Française Roosendaal was ik blij met het lesmateriaal voor basisschoolkinderen en de contacten met de aanwezigen. Het was een motiverende en inspirerende bijeenkomst; zéker de moeite waard!”

Aanmelden.

Ben jij erbij tijdens onze volgende Café & Croissant Junior-bijeenkomst?! Meld je aan bij onze coördinator. Vergeet niet je naam te vermelden en de basisschool waar je lesgeeft of gaat geven. Mail: platformvroegfrans@gmail.com (contactpersoon: Sandra van Die). Entree = gratis.

Thema’s vorige bijeenkomsten:

  • Zaterdag 5 september 2020: Café & Croissant Junior Apeldoorn. Thema: De leukste spellen voor de Franse les.
  • Zaterdag 6 juni 2020: Café & Croissant Junior Online. Thema: Uitwisselen in het Frans met een basisschool in het buitenland.
  • Zaterdag 26 januari 2020: Café & Croissant Junior Amsterdam. Thema: Mijn gouden tip voor het aanbieden van Franse les op de basisschool.
  • Zaterdag 30 november 2019: Café & Croissant Junior Utrecht. Thema: De leukste Franse lesmethodes voor de basisschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *